Câți români vor un al doilea job pentru a-și suplimenta veniturile

203
Câți români vor un al doilea job pentru a-și suplimenta veniturile - 12781051791030357931fotografiide-1354114955.jpg

Un singur loc de munca nu îi mai mulțumește pe 12% dintre românii care au participat la cel mai recent studiu derulat de BestJobs.ro. Astfel, aceștia au mărturisit că, deși au un job cu normă întreagă, vor să își găsească încă un loc de muncă ce le-ar permite sa lucreze part-time sau de acasă, pentru a câștiga mai mulți bani.


Romanii sunt din ce în ce mai interesați de câștiguri financiare decât de echilibrul între viața personală și cea profesională, dar procentul celor care își caută un al doilea loc de muncă este comparativ mai mic decât media europeană de 50%.


Potrivit unui studiu realizat recent la nivelul Uniunii Europene de către site-ul StepStone, 76% dintre francezi își doresc un al doilea loc de muncă, dacă nu l-au obținut deja, în timp ce 36% dintre olandezi susțin că au doi angajatori. La polul opus se află Danemarca și Germania, unde 54%, respectiv 50% dintre participanții la studiu susțin că un loc de muncă este suficient și nu au nevoie și de al doilea.


Dintre românii care vor să obțină un al doilea loc de muncă majoritatea sunt femei, 58%, cu studii superioare, ce provin dintr-un oraș mare al țării precum București sau Timișoara. În același timp, aproape 3% dintre respondenți au mărturisit că își doresc un al doilea job, însă doar pe perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a tempera cheltuielile aferente sezonului.


Totuși, cei mai mulți dintre cei care își caută un loc de muncă în această perioadă nu lucrează momentan, în contextul în care 52% dintre respondenți vor să se angajeze. Totodată, 32% dintre cei chestionați sunt angajați, însă vor să schimbe actualul loc de muncă, din cauză că nu mai sunt mulțumiți de condițiile de lucru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 August 2011
Stire din Social : Gata cu pomenile de la stat!
Pagina a fost generata in 0.6389 secunde