Câți bărbați din Constanța au renunțat la serviciu ca să schimbe scutece

524
Câți bărbați din Constanța au renunțat la serviciu  ca să schimbe scutece - copii2-1547485120.jpg

Articole de la același autor

Mii de constănțeni sunt înregistrați la acest moment în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Constanța ca fiind beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului sau de stimulente de inserție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Mariana Fătu, la nivelul județului Constanța, ultima situație arată că, la ora actuală, avem 5.825 beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului și 3.400 beneficiari de stimulent de inserție. Dintre aceștia, 626 sunt bărbați. De ce au preferat bărbații să stea acasă cu cei mici? Este foarte simplu. Mămica avea un loc de muncă mai bine plătit, așa că tatăl a preluat atribuțiile acesteia și ea s-a reîntors la serviciu.

În momentul de față, valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului este de 1.250 lei, iar valoarea maximă este de 8.500 de lei lunar pentru părinții din județul nostru.

În ceea ce privește stimulentul de inserție, acesta se acordă, în continuare, până la împlinirea vârstei de trei ani, respectiv patru ani, în cazul copilului încadrat în grad de handicap, în condițiile în care în ultimele 12 luni din 24 de luni anterior datei nașterii copilului au fost realizate venituri profesionale, supuse impozitului pe venit, conform legii. Reprezentanții AJPIS spun că stimulentul poate fi solicitat de persoana îndreptățită încă de la nașterea copilului, în condițiile în care nu se solicită indemnizația pentru creșterea copilului sau se acordă persoanelor îndreptățite care au beneficiat de indemnizația pentru creșterea copilului și își reiau activitatea profesional cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani.

Ca și până acum, cererea privind solicitarea dreptului la stimulent de inserție se înregistrează de către reprezentantul legal la primăria de domiciliu, împreună cu actele doveditoare privind veniturile realizate și actele de stare civilă/ identitate ale membrilor familiei. Documentația se depune la AJPIS pe bază de borderou, de către reprezentantul primăriei, iar aprobarea sau respingerea dreptului se efectuează prin decizie a directorului AJPIS. În prezent, cuantumul lunar al stimulentului de inserție a rămas la 650 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9596 secunde