Câte zile libere au românii în 2014

269
Câte zile libere au românii în 2014 - catezilelibere-1388935588.jpg

Articole de la același autor

Nici nu am revenit bine la muncă, după sărbătorile de iarnă, că deja ne gândim la când vom mai fi liberi în perioada următoare. În anul 2014, românii care lucrează la stat au parte de 12 zile libere, declarate nelucrătoare prin Codul Muncii. Este vorba despre diferite sărbători legale. Din păcate, nu ne vom putea bucura chiar de toate, trei zile suprapunându-se cu week-end-ul.

Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din week-end, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase. Astfel, dacă le excludem pe cele două care au trecut deja, 1 și 2 ianuarie, ne mai rămân doar zece zile. Este vorba despre Paște, care pică anul acesta pe 20 aprilie. Așadar, vom avea liber duminică - 20 aprilie și luni - 21 aprilie. Urmează Ziua Internațională a Muncii, pe 1 mai, care pică într-o joi. Două zile libere ar trebui să avem și de Rusalii, pe 8 și 9 iunie, însă prima zi este într-o duminică.

De Sfânta Maria vom fi liberi vineri, 15 august, după care următoarea sărbătoare este tocmai de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, care este tot duminică. Ne vom bucura însă, de 1 Decembrie - Ziua Națională a României care pică luni. După care vine Crăciunul și vom fi liberi joi, 25 decembrie, și vineri, 26 decembrie.

Codul Muncii prevede că, prin Hotărârea Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitățile sanitare și pentru cele de alimentație publică, în scopul asigurării asistenței sanitare și, respectiv, al aprovizionării populației cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Liberele"  cu ocazia Crăciunului
Pagina a fost generata in 0.4228 secunde