Cât timp se poate beneficia de indemnizația de șomaj?

476
1
Cât timp  se poate beneficia  de indemnizația  de șomaj? - indemnizatii-1488992198.jpg

Articole de la același autor

Indemnizația de șomaj se acordă tuturor șomerilor care se află în baza de date a AJOFM, pe perioade stabilite în mod diferențiat, în funcție de stagiul de cotizare. Astfel, vor primi bani timp de șase luni persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an, nouă luni, persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin cinci ani și 12 luni, cei care au un stagiu de cotizare mai mare de zece ani.

În ceea ce privește cuantumul indemnizației de șomaj, acesta este o sumă acordată lunar și se acordă tot în mod diferențiat, în funcție de stagiul de cotizare. Pentru fracțiuni de lună, indemnizația de șomaj se calculează proporțional cu numărul de zile calendaristice din luna respectivă.

Comentează știrea

Pavel
9 martie 2017
In Romania,somaj = moarte

Teoretic,in timpul somajului omul cauta sa se angajeze. Cum somerii provin din cam otate domeniile de activitate,doar foarte putini isi pot gasi de lucru,conform abilitatilor,experientei si starii de sanatate. Restul sunt condamnati la moarte prin infometare,daca nu au familii sa-i intretina sau sunt prea demni sa cerseasca. O solutie este emigrarea ,alta at fi eutanasierea. Chiar asa,de ce nu se emite si legea eutanasierii asistate a celor care efectiv nu au sanse de reincluziune sociala? Sunt multi care-si dau seama ca nu mai au cum sa traiasca decat ca poveri si vor sa moara,insa nici nu au curajul sa faca singuri pasul. Serios,ce faci ca om de peste cincizeci de ani cu studii superioare si fara loc de munca,fara o sanatate care sa-ti permita o munca necalificata? E mai uman sa lasi omul sa moara de foame si umilinta,ori il ajuti sa scape daca vrea?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6888 secunde