Cât ne va costa încălzirea la iarnă, la Constanța

5095
21
Cât ne va costa încălzirea  la iarnă, la Constanța - caldura-1380721144.jpg

Articole de la același autor

Frigul din ultimele zile, dar și temperaturile anunțate până la sfârșitul acestei săptămâni i-a făcut pe unii constănțeni să aștepte cu nerăbdare începerea furnizării de căldură în apartamente. Cei care au centrale proprii sau alte sisteme de încălzire le-au pornit deja, însă în casele celor care sunt racordați la CET temperaturile abia dacă mai trec de 20 de grade Celsius.

Din păcate, însă, mulți locuitori ai municipiului Constanța preferă să stea în frig, decât să își îngreuneze situația cu facturi foarte mari la căldură. Se pare că și anul acesta, constănțenii vor bate recordul la cea mai scumpă gigacalorie din țară. Prețul acesteia rămâne la nivelul din 2012, atunci când a fost 358,54 de lei. Primăria Constanța va aplica în continuare sistemul de subvenționare a prețului gigacaloriei în funcție de venitul cetățenilor. Vor fi acordate subvenții numai pentru persoanele cu venituri reduse, restul populației va plăti căldura la prețul întreg.

Subvenții în funcție de venituri

Deocamdată nu au fost făcute publice condițiile de acordare a subvențiilor și dacă acestea au fost modificate față de anul trecut. În 2012, tranșele de venit mediu pe membru de familie erau diferite pentru familii și pentru persoanele singure. Valoarea maximă a venitului până la care se poate primi subvenție este de 1.500 de lei pe lună, pe membru de familie. Toate familiile care au venituri peste 786,1 lei pe membru primesc subvenție numai de la Consiliul Local Constanța, care va suporta, apoi, pe tranșe, de la 50 la sută din costul facturii, până la 25 la sută.

Cererile se depun lunar, însă trebuie să știți că reprezentanții Primăriei și ai Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța verifică toate dosarele și dacă se constată că declarația pe propria răspundere privind cuantumul veniturilor este falsă riscați dosar penal.

Gigacaloria de Cernavodă, vândută cu 91 de lei

La Mangalia, locuitorii au început deja să se racordeze la sistemul de alimentare cu gaze. Cei care primesc în continuare căldură de la firma Goldterm vor plăti 295 de lei pentru gigacalorie, la fel ca și anul trecut.

Și la Năvodari prețul rămâne neschimbat de la iarna 2012, însă este mult mai mic, de 186 de lei. Mai mult decât atât, 300 de apartamente sunt scutite lunar de la plata totală a facturilor la întreținere, cu condiția ca beneficiarii să nu aibă restanțe.

Cea mai ieftină gigacalorie o plătesc locuitorii orașului Cernavodă, cu un preț de 86 de lei. Deși S.C. Utilități Publice SRL a scumpit recent gigacaloria cu 7 la sută, de la 80 la 91 de lei, din cei 11 lei de majorare, cinci lei vor fi suportați ca subvenție, de către Consiliul Local Cernavodă. 

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Vai de noi
3 octombrie 2013
3M

3M= Mortii Ma-tii Mazare, si o sa ne bagam si o sa te-njuram pana schimbi ceva, iar dac te va durea in basca o sa vezi, ca n-ai sa termini mandatul asta ...... Va urma ! 3M 3M 3M !!!!!!

Numarul 4
3 octombrie 2013
@Vai de noi

- acesta este pretul real al agentul termic (fara subventie). - nu este normal ca din banii nostri de taxe altii sa primeasca agent termic subventionat. - ajunge cu pomeniile sociale si asistatii sociali Ai bani...bine, nu ai...munceste pentru mai multi ca nici noua nu ne cad banii din cer. Noi muncim ca prostii ca altii sa stea comfortabil in scaunul de asistat social. O zi buna

noni
3 octombrie 2013
3M

Faza cu 3M e dementiala, ia un camion de 3 M si de la mine, Mazare. Am in bloc, fitosi cu i-phone, fite si subventii. Ies doamnele cu nasul pe sus si nu sunt deranjate ca au subventie, ba chiar le bucura diferenta de bani mai iau si ele un parfum... Pe de alta parte, am vazut din poza cum arata si caloriferele redactiei, fata din poza, se uita la bani si e trista ca: 1-nu ii ajung banii de caldura, 2- ala e salariul ei si atat, 3- nu au strans la cheta in redactie, sa iasa poza mai dramatica. Ce bifez, 1,2 sau 3 ? Presimt ca mai intra niste minusuri, pe comentariu, din redactie, dar nu ma supar. :)

andreea perhaita
3 octombrie 2013
???????????????????

comentariul meu,foarte la subiect a fost blocat ptca. ,spune redactia,am folosit cuvinte neadecvate.in comentariu singura expresie pe care redactia o considera neadecvata este referitoare la Mazare pe care l-am tratat cu un singur cuvant asa cum merita.problema este ca articolul meu atingea niste puncte reale in ce privesc subventiile.ALTFEL NU POT CREDE CA ARTICOLUL MEU A FOST SUPRIMAT IAR CEL DE LA NR 1 INTITULAT 3M "A TRECUT" VA ROG SA REPUNE-TI COMENTARIUL MEU.

PT. NONI
3 octombrie 2013
REALITATE SI LOGICA

noni nu fi rau. problema subventiilor este ca cei de la primarie nu sunt capabili sa verifice dosarele.astfel,persoane care lucreaza in occident cu salariul varsat intr-o banca occidentala poate declara castig "0". nici cei ce lucreaza la"negru" nu sunt verificati.asta este incompetenta functionarilor si caracterul romanului.deci nu generaliza. cunosc oameni care au muncit si au 650 lei pensie.eu cred ca adevarata problema consta in costul gigacaloriei in Constanta.in judete din aceeasi tara(romanica)valoarea este de 90-160 lei.daca omul nostru din capul urbei nu si-ar stoarce "supusii" asa cum o face ,nu ar fi nevoie de subventii. ps.corectat de subsemnat

FONDURI UE
3 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

cet-radet-maz-mafi
3 octombrie 2013
Cam putini bani i-au ramas!

Saraca domnisoara admira cu cmpasiune caloriferul, dar banii care i-a pus pe calorifer sunt cam putin, cel putin asa am numarat, se pare ca dupa ce a platit gigacaloria i-a ramas doar maruntisul de pe calorifer, pai cu ce sa se mai intretina, mancare haine ca sa nu mai vb de curent butelie si alte chet lunare, asa ca ....3M lui nea Mazare!!!

noni
3 octombrie 2013
genial

Oricine ai fi, a fost tare comentariul. Cugetul se fereste sa scrie ceva rau de Suleyman Sulamica, sa nu se supere edilul si sa-i desfiinteze. Parerea mea. FRICOSILOR !

Răspuns la: ???????????????????
Adăugat de : andreea perhaita, 3 octombrie 2013
comentariul meu,foarte la subiect a fost blocat ptca. ,spune redactia,am folosit cuvinte neadecvate.in comentariu singura expresie pe care redactia o...
noni
3 octombrie 2013
pt realitate si logica

Din pacate, perfect adevarat, nu te contrazic. De ce insa suntem noi tratati ca un experiment social ? Cea mai scumpa caldura, cea mai scumpa apa, etc. Au lasat doar pret mic la etnobotanice, ca vad vanzatori si drogati pe toate strazile, sau poate asta ni se transmite subliminal: ne drogam si traim in lumea viselor, nu ne mai afecteaza realitatea, dar ne trezim si o luam de la capat. Mazare spune ca placerea lui este sa mearga la club in cursul saptamanii si sa gandeste cu dispret la cei care a doua zi se duc la munca, nu si el. Cu un penal ca asta, ce speranta sa avem la normalitate ?

Răspuns la: REALITATE SI LOGICA
Adăugat de : PT. NONI, 3 octombrie 2013
noni nu fi rau. problema subventiilor este ca cei de la primarie nu sunt capabili sa verifice dosarele.astfel,persoane care lucreaza in occident cu...
noni
3 octombrie 2013
!

Domnisoara, isi ia un amant cu bani si a rezolvat problema. Ce facem noi, cei cu familii, copii, raspundere ? Ne prostituam si noi ? Oricum unii o fac pentru pui, o facem si noi pentru caldura !

Răspuns la: Cam putini bani i-au ramas!
Adăugat de : cet-radet-maz-mafi, 3 octombrie 2013
Saraca domnisoara admira cu cmpasiune caloriferul, dar banii care i-a pus pe calorifer sunt cam putin, cel putin asa am numarat, se pare ca dupa ce a...
21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Octombrie 2013
Stire din Social : RADET începe probele la rece
Marţi, 01 Octombrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.5641 secunde