Cât îi costă pe părinți să își trimită copiii la școală

414
Cât îi costă pe părinți să își trimită copiii la școală - catiicosta-1441720626.jpg

Articole de la același autor

Doar câteva zile ne mai despart de începerea unui nou an școlar. Și cum 14 septembrie nu trebuie să îi prindă nepregătiți pe școlari, părinții au început deja goana după rechizite, haine și ghiozdane. Și cum trebuie să țină cont și de preferințele celor mici, aceștia ajung să scoată din buzunar chiar și 2.000 de lei pentru un singur copil.

Peste o săptămână, elevii se vor întoarce în bănci. Dacă pentru copii asta presupune reîntâlnirea cu colegii, pentru părinți înseamnă pregătiri, alergătură și cumpărături. De la pantofi și adidași, uniformă și până la ghiozdan, stilouri, caiete și penar, toate sunt puse pe lista de cumpărături pentru școală.

Uniforme de la 60 la 150 de lei

Pentru uniforme, părinții trebuie să alerge ceva mai mult, ele fiind disponibile mai ales în magazinele pentru copii sau în supermarket-uri. Prețurile sunt și ele după posibilități. Adică o uniformă mai ieftină, dar din materiale de slabă calitate poate costa 30-40 de lei, în timp ce una cusută din materiale mai bune ajunge și la 100-120 de lei.

O cămașă albă, atât pentru fete, cât și pentru băieți, trebuie neapărat inclusă pe lista de cumpărături. Chiar dacă nu face parte din uniformă, sunt numeroase ocazii în care este necesară. Ea ne mai scoate din buzunar între 30 și 70 de lei.

Ghiozdanul personalizat… un must have!

La capitolul ghiozdane, părinții au de furcă cu preferințele copiilor. Și cum produsele clasice nu mai sunt "la modă", aceștia trebuie să umble după fel de fel de ghiozdane cu personaje din benzile desenate sau chiar cu echipe de fotbal. Un exemplu în acest sens este gama de produse cu FC Barcelona, pentru care părinții achită și până la 260 de lei. Un ghiozdan de acest fel costă 188 de lei, un penar, 54 de lei, iar un stilou, 18 lei.

La rechizite înainte!

Pentru cinci caiete de limba română, părinții scot din buzunar cel puțin 15 lei, pentru 5 caiete de matematică - 15 lei, 2 caiete de biologie - 5 lei, un bloc de desen - 15 lei, un caiet de muzică - 5 lei, caiete de lucru și teme - între 30 și 100 de lei, iar pentru manualele auxiliare - între 100 și 300 de lei.

Să nu uităm de echipamentul pentru ora de sport care poate costa între 150 și 400 de lei: trening, tricouri și adidași.

Pantofii le mai scot părinților din buzunar încă aproape o sută de lei, în funcție de model și pretenții. Prețurile variază între 150 și 300 de lei, în funcție de calitate și materiale, atât la fete, cât și la băieți. Dacă mai punem la socoteală și hainele de sezon, adică blugii și sacourile, costurile se rotunjesc cu alte două sute de lei.

Și pentru că în prima zi de școală elevii nu se revăd doar cu colegii, nu uitați de buchetele de flori pentru învățătoare, dirigintă sau doamnele profesoare. Un buchet de flori poate ajunge să coste și 100 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4178 secunde