Cât de util poate fi un scaun de gaming?

218

Articole recomandate

Dacă ești amator de gaming, știi deja că de ani buni au crescut în popularitate scaunele de gaming. Ce sunt acestea, însă? Merită investiția într-un scaun de gaming? Cu ce e diferit față de un scaun de birou obișnuit? La toate aceste întrebări și multe altele vom încerca să răspundem în cele ce urmează.


În mod normal, cei care sunt pasionați de gaming petrec ore și ore înfipți în scaun în timp ce se joacă, ignorând sfaturile specialiștilor care spun că la fiecare oră de stat pe calculator trebuie să ia o pauză de zece minute pentru a se dezmorți și a face câțiva pași. Un scaun de gaming vine în întâmpinarea acestora, grație poziției drepte pe care o impune folosirea sa, dar și grație designului și materialelor moi, care fac șederea îndelungată în el mai puțin dureroasă și vătămătoare.

Pe piață sunt zeci de modele de scaune gaming. Unele mai bune, altele mai puțin. Important e să-l găsești pe cel care se adaptează cel mai bine poziției corpului tău. Unul din care să nu aluneci ușor, astfel încât poziția corpului și a coloanei să devină incorecte. Unul cu sprijin pentru brațe, pentru a ne le suprasolicita ținându-le cu orele în aer, încordate, pe tastatură și mouse. Unul care să-ți susțină zona cervicală și spatele drept. 


Deși unii susțin că branduirea unui scaun "de gaming" nu face decât să se înscrie într-o "conspirație" mai mare, o strategie de marketing, după modelul celorlalte produse de gaming: căști de gaming, plăci video de gaming, periferice de gaming și așa mai departe... Aceștia mai spun că un scaun de gaming nu are nimic în plus sau, cel puțin, nimic important, față de clasicele scaune de birou.

Părerile sunt împărțite, tocmai de aceea ar trebui să decizi tu pentru tine dacă ți se potrivește sau dacă ai nevoie de un scaun gaming. Designul acestora iese în evidență imediat, fiind foarte moderne și arătoase. În plus, sunt foarte solide, lucru ce nu poate fi spus despre majoritatea scaunelor de birou. Materialele sunt de cele mai bune calitate, cu finisaje excelente.

Cel mai mult contează poziția în care te obligă să stai în timp ce te joci. Scaunul de gaming te forțează să stai cu spatele drept. Forma spătarului și a șezutului sunt destul de bine gândite. Dacă ești o persoană care petrece foarte mult timp la birou, nu o să mai vrei să părăsești un astfel de scaun, atât de comod este. Asta chiar dacă la început o să ți se pară mai dur decât un scaun obișnuit, vei înțelege curând de ce.


Peste toate, sfatul meu este să-ți iei un scaun de gaming dedicat, dacă-ți permiți. Dacă nu, ar trebui să nu petreci foarte mult timp lipit de scaunul de pe care te joci. Cel mai bine urmezi regula celor 10 minute de relax și de pauză la fiecare oră petrecută în scaun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8019 secunde