Cât de sigure sunt școlile din Constanța? "Acesta este rezultatul refuzului Primăriei Constanța de a asigura paza unităților de învățământ!"

350
3
Cât de sigure sunt școlile din Constanța?

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța condamnă în termeni duri incidentul petrecut ieri la Școala Gimnazială nr. 28 din municipiul Constanța. Reprezentanții elevilor consideră evenimentul deosebit de grav și ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea unităților de învățământ de a asigura securitatea fizică a elevilor.

"Conducerea unității de învățământ se face direct răspunzătoare de cele întâmplate, iar în acest senin solicităm Inspectoratului Școlar Județean și Ministerului Educației Naționale să demareze de urgență o anchetă, a cărei concluzii să fie făcute publice în cel mai scurt timp, precum și să desfacă contractul de muncă al persoanelor care se fac vinovate de producerea acestui incident", spun cei de la Asociația Elevilor.


Aceștia consideră că unul din cei responsabili pentru acest incident este Primăria Constanța. "Este extrem de grav faptul că niște persoane din exterior au putut intra libere în școală, lovind cu brutalitate un elev pe hol, în văzul altor copii. Acest incident nu are nicio legătură cu modul în care ar trebui să arate o unitate de învățământ în anul 2018, reprezentând rezultatul refuzului constant al Primăriei municipiului Constanța de a asigura paza unităților de învățământ. Solicit primarului Decebal Făgădău ca în proxima ședință de Consiliu Local să pună pe ordinea de zi un proiect de hotărâre în acest sens, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc, iar elevii constănțeni să nu mai fie nevoiți să vină la cursuri într-un mediu lipsit de siguranță, care le pune în pericol integritatea fizică", a declarat Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.



Comentează știrea

alex
31 ianuarie 2018
Manda

Ce sa zic Manda ....bai Manda la cate ore ai fost tu la scoala anul asta???:...el cere doar drepturi ...obligatii nu au elevii. elevii niciodata da niciodata nu au nici o responsabilitate in ceea ce fac si nici parintii lor...regulamentele scolare s-au tot modificat in asa fel incat elevii sa nu mai aibe nici o responsabilitate de a avea un comportament decent..sa te fereasca sfantul sa incerci sa sanctionez un elev.....responsabila de toate e scoala..conducerea...profesorii...profesorii trebuie sa se ocupe de paza si protectie, de educația copiilor si a asa-numitilor parinti, sa ii invete ...pai cum sa intri tu in scoala părinte fiind si sa incepi sa bati alti copii????

Sanda
31 ianuarie 2018
responsabilitate

Ce responsabilitate vreti domnule Alex cand cadrele didactice se complac si nu cer regulamente stricte si inchid ochi si se fac ca nu vad ca elevi ca asta care e matririzat acum deranjaza si bat ceilalti copii. Cadrele didactice se plang asa de ochi lumi ca ele isi vad de interese nu exmatriculeaza aceste elemente negative si nu ii lasa repetenti ca sa isi ia ei salari mari ca au promovat acesti derbedei

Spilu halet
1 februarie 2018
Mandelo,

...ancheta a carei concluzii...vai de capul tau!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1166 secunde