Cât de periculoase sunt pasajele subterane din Constanța

1455
5

Articole recomandate

În municipiul Constanța sunt multe, foarte multe lucruri de făcut și refăcut. Ani de zile orașul a fost ignorat, ca și cum nu ar fi existat, ca și cum nu ar fi fost locuit. O imagine dezolantă sunt pasajele din oraș, ajunse acum la un nivel avansat de degradare. La Tomis, pasajul este ocolit de pietoni, din cauza mizeriei și a treptelor periculoase. La gară, pasajul este cufundat în întuneric, iar, la Abator, este un focar de infecție.

Niciunul din aceste pasaje ale Constanței nu a mai fost renovat, văruit, reabilitat de ani de zile. Lumea nici nu se mai încumetă să treacă prin ele, din diverse motive, cu toate că ar putea fi utile în continuare. Acum sunt doar niște locuri obscure, periculoase și urât mirositoare.

"Prefer să ocolesc o sută de metri decât să trec prin pasajul acesta mizerabil. Scările sunt sparte, riști să îți agăți pantoful, să te împiedici și să cazi. Îți mai și rupi picioarele. Miroase urât și este riscant pentru că este un loc frecventat de hoți. O prietenă a pățit-o în pasajul de la Tomis. A fost urmărită de doi indivizi care au tâlhărit-o chiar acolo jos. Au fugit apoi pe scări. Până să urce ea, să strige, să îi urmărească, s-au făcut nevăzuți. Biata femeie a rămas șocată de la incident", ne-a povestit Mioara B., din Constanța, despre vestitul pasaj de la Tomis.

Aflat chiar în centrul munici-piului, pe o arteră foarte circulată, pasajul încă este traversat zilnic de sute de constănțeni. Grilajul de la baza scărilor a fost distrus și furat, așa că oamenii riscă să calce direct în groapă și să se accidenteze. Deși toaleta publică, sursă de mirosuri neplăcute, a fost desființată, seara, unii trecători folosesc chiar pasajul pe post de toaletă. Așa că mirosurile sunt și mai persistente. "Nu este posibil ca în centrul orașului, un oraș turistic de importanță națională, în anul 2015, să avem asemenea pasaje ce seamănă mai mult a ghetou. Primăria ar trebui să aibă grijă de ele, să le renoveze, să le lumineze. Să pună muzică, nu știu, orice! Să se inspire din alte orașe din Europa, de la București, și să le refacă. Este o rușine, starea în care sunt acum. Nu se poate ca în anul 2015 să nu existe soluții pentru a le transforma și moderniza, astfel încât oamenii să se încumete să treacă prin ele și nu să își pună viața în pericol traversând neregulamentar", ne-a spus și Alin Chivu, din Constanța.

Mizerie și întuneric, la Gară

Pasajul de la Gară este mai puțin circulat, dar starea lui este la fel de jalnică. Este plin de gunoaie, grafitti și mirosuri pestilențiale. "Din când în când mai trec pe aici. Nu s-a făcut nimic de ani de zile. Măcar să dea un var ca să se mai igienizeze. Mai marii ăia din primărie nu merg pe jos, nu se plimbă prin cartiere să vadă ce mai este de făcut. Iar până ajungem noi, cetățenii, la ei, să dărâmă tot. Așteptăm să vedem când vor repara și pasajul acesta", a declarat, resemnat, un constănțean care locuiește în zonă. Iar omul are dreptate. Aici treptele sunt încă în stare destul de bună, trebuie doar curățată zona și dată o vopsea nouă pentru a schimba mirosul.

Obscenități și droguri în pasajul de la Abator

Situația cea mai gravă este la pasajul de la Abator. De altfel, acesta nici nu mai este folosit de mult, singurii care își fac veacul pe acolo sunt oamenii fără adă-post, copiii străzii. Treptele sunt complet distruse, pereții sunt jupuiți și plini de desene și cuvinte obscene, iar, în interior, tavanul este crăpat și a fost smulsă instalația de iluminat. "Aici găsești nu-mai golani. Intră, se droghează, vorbesc urât, se bat. Uneori mai și dorm pe aici. Poliția de sector știe de situația asta, mai vine din când în când, dar nu face mare lucru. Oamenii nu mai trec de mult pe aici. Le este frică", a povestit Iuliana, o constănțeancă din cartier.

Comentează știrea

Mishu
2 decembrie 2015
V-ati trezit ?!?

V-a dat voie Bosanceanu sa criticati Primaria ?!?... Pana acum aveati ciocul mic cand mascariciul dereglat psihic isi batea joc de orasul asta...

contribuabil
2 decembrie 2015
primaria

Voua nu va este rusine sa vedeti cum ati dus de rapa acest oras? Pai pana unde credeti ca va mai suporta romanul?HUUUUOOOO!!

la abator
2 decembrie 2015
ia vino tu de la cuget liber

Sa vedem daca ai curaj sa treci seara prin pasaj.

sibnet
5 decembrie 2015
activitate acasa pe calculator

In sfarsit, ai gasit o afacere online excelenta, un sistem care te conduce pas cu pas pe drumul bunastarii! Ai acum o afacere online la cheie, pregatita cu tot ceea ce iti trebuie! Ai nevoie doar de calculator si conexiune la internet! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere detalii la adresa de email: [email protected]

Munca la domiciliu
5 decembrie 2015
Munca la domiciliu

Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii la adresa de e-mail: [email protected] numai pe mail trimite "Info".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.314 secunde