€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Casa Regală a prezentat SUCCESORUL! Cine va prelua conducerea

Ştire online publicată Vineri, 10 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutățit în ultima perioadă. Ținând cont de acest aspect, Casa Regală a făcut publică, joi, linia de succesiune.

Casa Regală a prezentat linia de succesiune și precizează că soții și copiii principeselor nu dețin titluri personale, informațiile fiind difuzate pe fondul agravării stării de sănătate de Regelui Mihai, dar și al scandalului provocat de intenția fostului principe Nicolae de a intra în reședința din Elveția pentru a-și vedea bunicul. Conform informațiilor transmise, șeful actual al Casei Regale este Regele Mihai, iar moștenitor este principesa Margareta, următoarea în linia de succesiune fiind principesa Elena.


„Titlurile Membrilor Casei Regale a Romaniei, precum si Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei. Astfel, potrivit acestora, Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei (jure sanguinis). Actualul Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei (jure sanguinis), care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Custode al Coroanei Romaniei (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam)”, anunță Casa Regală, potrivit News.ro.

Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteța Sa Regala Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteta Sa Regală Sofia, Principesa Romaniei (jure sanguinis); Alteta Sa Regală Maria, Principesa Romaniei (jure sanguinis).

„Soții si copiii Altețelor Lor Regale Principesele nu dețin titluri personale”, precizează Casa Regală.

„Ordinea de succesiune la tron și la șefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferință masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor”, menționează Casa Regală.

Practic, in prezent, succesiunea este următoarea: 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei; 2. ASR Principesa Elena a Romaniei; 3. Elisabeta Karina de Roumanie; 4. ASR Principesa Sofia a Romaniei; 5. Elisabeta Maria Biarneix; 6. ASR Principesa Maria a Romaniei.

Modificări ale acesteia pot fi făcute prin decizia Șefului Casei Regale a României, scrie bugetul.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3875 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.609 secunde