Cartierele Inel 2 şi Tomis Nord sunt cuprinse în planurile de regenerare urbană

392
Cartierele Inel 2 şi Tomis Nord sunt cuprinse în planurile de regenerare urbană - cartiereleinel2-1629022963.jpg

Articole de la același autor

Cartierele Tomis Nord şi Inel 2 sunt incluse într-un program de regenerare urbană pe care autorităţile locale din Constanţa îl vor demara, în lunile următoare.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat, zilele trecute, contractele ce cuprind cele două zone. Acestea au ca obiect întocmirea documentației tehnico-economice, până la nivelul autorizațiilor de construire, iar ulterior, execuția lucrărilor se va realiza, pe cât posibil, cu fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 20 milioane de euro.

„Regenerarea urbană a celor două cartiere presupune, mai exact, refacerea, suplimentarea și modernizarea spațiilor verzi, modernizarea căilor de circulație și a iluminatului public, mobilier urban nou și, în general, orice poate contribui la confortul în spațiul public al constănțenilor. De asemenea, ambele proiecte vor avea la bază studii de trafic și circulație”, explică primarul Vergil Chiţac.

Potrivit acestuia, lucrările vor demara în cea de-a doua jumătate a anului viitor. „Mi-aș fi dorit ca lucrurile să evolueze mult mai repede, dar, după cum am mai arătat, acestea sunt etapele legale și, oricât ne-am dori, lucrurile nu pot fi accelerate din această perspectivă. Ulterior obținerii fondurilor nerambursabile, va urma licitația pentru achiziția lucrărilor de execuție propriu-zise”, a completat edilul.

Acesta a mai dezvăluit că se lucrează la documentații similare pentru cartierele Delfinariu și Compozitorilor. Totuşi, pentru zona Compozitorilor, procedurile sunt mai greoaie, din cauza incertitudinii ce planează asupra proprietății unor terenuri, retrocedate sau notificate în baza diverselor legi reparatorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1979 secunde