Cartiere în beznă totală! Constănțenii, plângeri peste plângeri

797

Articole de la același autor

În ciuda faptului că sistemul de iluminat public din Constanța este în permanentă modernizare, numeroși constănțeni ne-au sesizat probleme din mai multe zone ale orașului. Printre acestea, parcul din zona Gării Constanța, despre care oamenii spun că este "în beznă" seară de seară.

Deși sistemul de iluminat public din Constanța suferă permanente modificări, iar liniile electrice actuale vor fi înlocuite de cele subterane, vor fi montați stâlpi și aparate de iluminat noi și va exista un sistem modern de telegestiune, așa cum susțin reprezentanții Primăriei Constanța, constănțenii reclamă că în multe locuri, circulația pe timpul nopții este o adevărată aventură. De exemplu, o constănțeancă ce locuiește în zona Gării se plânge că parcul din această locație nu este iluminat.

"Parcul de la Gară este singurul din oraș fără iluminat public. Lucrul ăsta se întâmplă de cel puțin câteva săptămâni. Mie sincer îmi este teamă să îl traversez după ce se întunecă, pentru că este beznă. Autoritățile ar trebui să ia măsuri în acest sens", ne-a spus constănțeanca.

Pe de altă parte, Florin Pitu, inspector în cadrul Primăriei Constanța, ne-a declarat că neplăcuta situație din acest parc este recentă și că nu mai sunt reclamații sau sesizări din partea locuitorilor orașului.

"În ce privește iluminatul public din parcul de la Gară, este o problemă temporară. Este un cablu «împușcat» și nu se poate săpa. Vom aduce în zonă un aparat special pentru remedierea acestei probleme. Problema este din acest week-end, iar în restul orașului nu mai avem sesizări vizavi de iluminatul public.

În orice caz, sistemul de iluminat public din Constanța este în permanentă modernizare, se schimbă stâlpii, se montează cabluri subterane", a explicat reprezentantul Primăriei Constanța.

Pagina de sesizări a primăriei, plină de reclamații

Pe pagina de Facebook a primăriei, mai exact la rubrica "Sesizări și Răspunsuri Iluminat Public Constanța", sunt depuse numeroase plângeri și sesizări din partea constănțenilor nemulțumiți de iluminatul public din oraș.

"Pe aleea Topolog E3, nr. 6, în fața scării B, partea de sus a stâlpului de iluminat a căzut din cauza vântului, s-a rupt plasticul gri de susținere și se ține doar în cablu", a sesizat Zgura Zissi. "Pe strada Sergent Major Scarlat Drăgan, nu avem iluminat stradal de o săptămână", spune Mariana PufleneIane.

"Stâlpul cu numărul 485, de pe aleea paralelă cu strada Remus Opreanu, nu mai funcționează. Mai sunt necesare și alte detalii? Deoarece este a doua oară când trimit aceeași sesizare", a spus Alex Pitulea.

"Stâlpii cu numărul 111 și 115 nu funcțio-nează, Strada Aurel Vlaicu nr. 17, vis a vis de Kaufland, în spatele blocurilor", spune Cristian Gugescu.

Totodată, pe aceeași pagină de socializare, reprezentanții primăriei oferă și consultanță în ceea ce privește sesizările.

Cititoarea care ne-a semnalat problema iluminatului din parcul Gării spune că nu este singura problemă a acestei locații.

"Fântâna nu a funcționat deloc pe timpul verii trecute, deși au fost executate lucrări de reabilitare. De asemenea, anul trecut, a dispărut inscripția cu semnătura ingine-rului și sculptorului român Constantin Lucaci. Este păcat, pentru că, din câte știu, aceasta a fost prima fântână cinetică din România a lui Lucaci. Este originală, nu arată ca toate celelalte «țâșnitori» din oraș". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5895 secunde