Ziua Mondială a Mediului

Carnaval și jocuri eco, astăzi, în Parcul Arheologic Constanța

502
Organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum" ne invită astăzi, între orele 15,00 și 18,00, în Parcul Arheologic (Parcul Primăriei) din Constanța, la O zi de relaxare în natură. Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie.

Reprezentanții "Mare Nostrum" au programat, în colaborare cu mai multe unități de învățământ, o serie de activități și jocuri distractive: "Carnaval de Mediu", Eco Treasure Hunt", "PET Bowling" și chiar "Piticot de Mediu" cu personaje reale. Pe lângă diversele concursuri, premii și cadouri, va avea loc și o "Tombolă a becurilor", în care vor fi recompensați participanții ce vor aduce cu ei becuri uzate, în vederea colectării și reciclării lor ulterioare.

Scopul acestui eveniment este acela de a marca Ziua Mondială a Mediului prin participarea și implicarea cât mai multor membri ai societății civile în problemele de mediu, conștientizarea și informarea populației asupra necesității raționalizării consumului de resurse naturale, precum și importanța colectării și reciclării.

"Ne dorim ca la Ziua Mondială a Mediului să participe cât mai mulți oameni, să aducem în atenția tuturor faptul că gesturile mici, dar consecvente pe care le facem în privința ocrotirii mediului înconjurător ne pot aduce un plus de energie și bunăstare morală. Copiii sunt primii care, prin jocurile și implicarea lor în astfel de eveni-mente, ne pot da o frumoasă lecție de ecologie. A fi eco nu este un trend. Este o atitudine pozitivă de grijă și atenție față de propriile noastre resurse", declară Andreea Ionașcu, coordonator proiecte la ONG Mare Nostrum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.416 secunde