Carmangeriile din Constanța, verificate de inspectorii sanitar-veterinari

236
Carmangeriile din Constanța, verificate de inspectorii sanitar-veterinari - carmangeriiledinconstanta-1505837975.jpg

Articole de la același autor

După încheierea sezonului estival, inspectorii sanitar-veterinari au luat la puricat carmangeriile din Constanța. În numai cinci zile au fost verificate cinci astfel de unități și cinci măcelării, dar și două centre sacrificare păsări, o unitate procesare lapte, un centru colectare lapte, un centru de colectare pește, trei unități produse proaspete din pescuit, o unitate de carne preparată, o unitate de procesare pește și opt depozite alimentare. De asemenea, reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Constanța au mai descins în patru restaurante, o unitate tip bufet, două unități tip fast food, șapte rulote, două baruri, o pescărie, trei magazine alimentare, 18 super sau hipermarket-uri și zece laboratoare cofetărie-patiserie, "În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la nepredarea spre denaturare a animalelor moarte, neasigurarea adăposturilor corespunzătoare pentru animale, deținerea de animale neidentificate și neînregistrate, comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite", explică directorul DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.


Potrivit acesteia, pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.120 lei. Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste patru tone de carne și produse din carne, 1.120 kg de pește și tot atâtea kilograme de produse lactate. Valoarea acestora depășește de 57.500 lei.


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai spune șeful DSV Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3386 secunde