€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Cardurile de sănătate și-au prelungit valabilitatea până la șapte ani

Ştire online publicată Luni, 06 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În cazul în care nu știați, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a prelungit valabilitatea cardurilor de sănătate la șapte ani. La acest moment, reprezentanții CNAS au primit o mulțime de telefoane din partea cetățenilor, din care reiese că unii furnizori aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate ar fi refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, pe motiv că acestea dețin carduri cu termenul de valabilitate inscripționat depășit.


„CNAS reamintește furnizorilor de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, dar și asiguraților, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la cinci la șapte ani”, au declarat cei de la CNAS.


Ei au precizat că măsura de prelungire a duratei valabilității cardurilor permite o economie de circa 270 milioane lei, prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi în perioada anilor 2018 - 2019, fondurile respective urmând să fie direcționate spre alte cheltuieli din domeniul sănătății publice. Precizăm că acest document este personal și netransmisibil, unul din rolurile cardului național de sănătate fiind de a certifica că serviciile medicale decontabile din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv”.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7586 secunde