Caravană pentru creşterea calităţii vieţii pentru 238 de copii şi tineri instituţionalizaţi

299
Caravană pentru creşterea calităţii vieţii pentru 238 de copii şi tineri instituţionalizaţi - caravana-1624801726.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC) a derulat cea de-a treia caravană de conştientizare în cadrul Proiectului „Mai implicat! Mai integrat!”.

Acţiunea s-a desfăşurat la Centrul Cultural „Elena Roizen” din localitatea Ovidiu, alături de reprezentanţi ai unităţilor administrativ teritoriale din Ovidiu, Lumina şi Năvodari, reprezentanţi ai Poliţiei Locale, unităţilor de învăţământ, asistenţi sociali, dar şi reprezentanţi ai unor ONG-uri cu care DGASPC Constanţa colaborează de foarte multă vreme. Evenimentul a cuprins o sesiune de informare cu referire la tot ceea ce presupune acest proiect complementar proiectului de dezinstituţionalizare şi închidere a centrelor de plasament.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme legate de modalitatea de integrare familială a copiilor ce părăsesc sistemul de protecţie a copilului şi de modalitatea de participare a copiilor/tinerilor din comunitate la serviciile oferite de centrele de zi şi de recuperare şi nu numai.

Obiectivul general al proiectului este creşterea calităţii vieţii pentru 238 copii şi tineri instituţionalizaţi şi din comunitate, prin oferirea de servicii integrate şi crearea de parteneriate în scopul integrării socio-profesionale a acestora. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, pentru ca întregul proces de dezinstituţionalizare să se realizeze cât mai eficient şi pentru extinderea serviciilor oferite de DGASPC Constanţa este nevoie, aşadar, de sprijinul întregii comunităţi locale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.101 secunde