"Căpșunarii" din Spania au un site cu informații despre drepturile lor

862
1
Românii care lucrează în Spania au la dispoziție, începând de ieri, un site unde pot găsi, printre altele, informații legislative privind drepturile pe care le au pe piața muncii din această țară, anunță reprezentanții Ministerului Muncii.

Site-ul lansat de Ministerul Muncii, Ajutor de acasă , conține răspunsuri la întrebările frecvente ridicate de românii care muncesc în Spania, precum și un ghid care acoperă complet tematica referitoare la relațiile de muncă ale cetățenilor români pe teritoriul Spaniei.

Aplicația online mai conține o secțiune de contacte utile ale instituțiilor din România și Spania care pot soluționa aspecte legate de raporturile de muncă și probleme conexe acestora, precum și o adresă de poștă electronică la care cetățenii pot apela pentru raportarea oricăror nereguli legate de raporturile de muncă din Spania, mai spun cei de la Ministerul Muncii.

Adresa de poștă electronică este conectată direct la Call-center-ul gestionat de Ministerul Muncii prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Pe baza sesizărilor primite de la echipa de lucru, eventualele abuzuri și/sau încălcări ale legii vor fi semnalate imediat oficialilor spanioli, prin atașatul pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei României la Madrid.

Site-ul va fi actualizat constant, pe măsură ce se vor primi noi date și informații sau se vor semnala noi tipuri de probleme care implică raporturi de muncă pe teritoriul spaniol.

La 22 iulie, Ministerul Muncii din Spania a emis ordinul de reactivare a restricțiilor la piața muncii pentru cetățenii români, autoritățile spaniole trimițând o scrisoare Comisiei Europene prin care au informat asupra intenției de a suspenda liberul acces la muncă pentru cetățenii străini.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care muncesc în Spania, Ministerul Muncii a întreprins o serie de măsuri, printre care instituirea unei formule de dialog interministerial cu partea spaniolă, menținerea unui contact permanent cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema restricțiilor impuse cetățenilor români de anumite state membre și întocmirea unui raport al Comisiei în acest sens.

De asemenea, a fost înființat un call-center destinat informării cu privire la restricțiile impuse pe piața muncii din această țară și sesizării eventualelor abuzuri ale autorităților sau angajatorilor.

Comentează știrea

George
3 noiembrie 2011
Capsunari

De ce atunci cand se vorbeste despre romani din Spania, sunt numiti toti capsunarii? Mai oamenilor, sunt romani in Spania care nu au fost in viata lor intr-un camp de capsuni, si nu sunt deloc putini! de ce nu spuneti romani din Spania?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Social : Spania caută iar căpșunari români
Pagina a fost generata in 0.2313 secunde