Caniculă la Constanța. Urmează trei zile de foc

447
Caniculă  la Constanța. Urmează trei zile de foc - canicula-1469725529.jpg
Un val de aer cald a cuprins întreg litoralul. Meteorologii au emis deja o atenționare de caniculă și disconfort termic, pentru toată țara, până la sfârșitul săptămânii. Vestea proastă este că va fi arșită și săptămâna viitoare, când temperaturile vor atinge, frecvent, 32, 33 de grade.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe 29, 30 și 31 iulie, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde și se va intensifica. În zonele de câmpie și podiș din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra, local, temperaturi maxime de 36, 37 de grade, iar în cursul nopților, minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în Câmpia Română, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local, vor fi averse, izolat, torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină, în zilele de joi și vineri (28 și 29 iulie), mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, iar sâmbătă și duminică (30 și 31 iulie), îndeosebi în est, centru și zona de munte.

Astăzi, la Constanța, cerul este mai mult senin și vântul suflă slab, dinspre est. Maxima termică va atinge 32 de grade Celsius. La noapte, va fi parțial înnorat și termometrele vor indica minimum 18 grade.

Sâmbătă și duminică, va fi din nou senin și valorile termice se vor încadra între 21 și 32 de grade. Și săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi de 32 de grade, iar pe parcurs, vor fi chiar și 33 de grade. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5979 secunde