€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Caniculă, la Constanța. Meteorologii au transmis o atenționare de disconfort termic

Ştire online publicată Joi, 13 Iunie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Canicula a pus deja stăpânire pe litoral, deși luna iunie nici nu a ajuns la jumătate. Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de ieri, o informare meteo de disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică.


Potrivit meteorologilor, până vineri noapte, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiază, disconfortul termic va fi ridicat. Indicele de temperature-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.


Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuate la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torential, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În interval scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 35 - 40 de litri pe metru pătrat.


Astăzi, la Constanța, cerul este senin și vântul doar adie ușor, dinspre nord-est. Maxima termică va atinge 32 de grade Celsius. Peste noapte, va fi senin și termometrele vor indica minimum 22 de grade. Mâine, va fi la fel de cald, dar este posibil să apară și scurte ploi torențiale, însoțite de furtuni.


Sâmbătă, se mai răcorește puțin, până pe la 29 de grade, dar duminică se vor atinge din nou praguri caniculare. Și săptămâna viitoare se anunță la fel de fierbinte, când valorile termice vor depăși frecvent 30 de grade pe timpul zilei și 23, 24 de grade noaptea. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8626 secunde