CANICULĂ LA CONSTANȚA / Apă rece în cluburile de pensionari și pavilioanele de vară din parcuri

113
CANICULĂ LA CONSTANȚA / Apă rece în cluburile de pensionari și pavilioanele de vară din parcuri - caniculaapa-1501754438.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a atenționării meteorologice primate de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea de cod galben și chiar portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, astăzi și mâine, Primăria Constanța a dotat cu filtre de apă și aparate de băuturi calde, ceai și cafea, toate cluburile de pensionari și pavilioanele de vară din parcurile municipiului.


În plus, în aceste zile se asigură stropirea carosabilului pe bulevarde și străzile principale, iar fântânile arteziene din oraș vor fi pornite pentru a diminua disconfortul termic.


Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă, medicii recomandă evitarea expunerilor la soare, în special între orele 12 și 17, iar, în cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecție, precum pălării, umbrele, ochelari de soare. De asemenea, este indicat să se consume multe lichide. Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă, beți zilnic doi, trei litri de apă, fără a aștepta să apară senzația de sete, nu consumați alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină, cafea, ceai, cola, sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Consumați fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii, deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă, evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie, cum ar fi sport, grădinărit, etc.


Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperature să fie cu 5 grade mai mica decât temperatura ambientală, iar dacă nu aveți aer condiționat în locuință sau la locul de muncă, petreceți două – trei ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat, cum ar fi spații publice, magazine, mall-uri.
Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4201 secunde