Când vor fi reabilitate trotuarele din Constanța

981
10

Articole de la același autor

Trotuarele din Constanța sunt fie pline de gropi, fie de mașini. Orașul suferă grav la capitolul zone pietonale, mai ales în cartiere, unde oamenii sunt nevoiți să facă slalom printre autovehicule sau să sară peste șanțuri pline cu noroi. 


În ultimele zile, mai mult decât oricând, am simțit că nu avem pe unde să mergem. Pentru a ocoli mormanele de mâl sau mașinile, suntem nevoiți să ieșim pe carosabil, punându-ne în pericol. Chiar și pe trotuar, ne rupem pantofii sau ne putem împiedica în bucățile de asfalt deplasate ori în pietrele cu care sunt acoperite gropile. 
Acest lucru ni l-a semnalat un constănțean care ne-a scris pe adresa redacției, supărat că și-a rupt pantofii mergând prin Constanța. 
"Locuiesc pe bulevardul Ferdinand. Zilele trecute, mi-am distrus talpa unui pantof pe trotuar. Am călcat pe cioburi și dale sfărâmate", ne-a scris G. S.. Bărbatul este supărat și pentru că a observat doi muncitori care "îndesau cu mâna pietricele sparte printre dalele vechi pentru a acoperi golurile". 


"Sunt dispus să lucrez pentru Primăria Constanța!" 
Un alt cititor ne semnalează că în cartierele Tomis Nord s-au surpat mai multe trotuare. 
"Trotuarul de lângă biserica «Sf. Haralambie» din cartierul Tomis Nord s-a lăsat cam jumătate de metru… Locatarii din blocurile de lângă biserică au pus niște pietroaie să nu cadă mașinile în groapă. Inclusiv lângă biserică, pe drumul ce duce spre Piața Roșu, se lasă asfaltul, încă nu s-a scufundat, s-au format gropi", ne transmite I.B. din Constanța. 
Acesta ne-a trimis și o fotografie, cu trotuarele din Suedia. "Veți vedea un copac la marginea trotuarului în Suedia, este protejat cu un mic zid înalt de 30 de cm de la nivelul asfaltului cu raza de 1 metru de la mijlocul copacului. Se face acest lucru pentru a da voie rădăcinii să-și tragă apa necesară din natură și, astfel, rădăcinile copacului, când ajung la maturitate, să nu strice trotuarul, oferind mai mult loc de parcare mașinilor. Sunt dispus să lucrez pentru Primăria Constanța la înfrumusețarea orașului nostru. Vreau să dăm un exemplu României, că suntem în stare să facem lucruri bune, îmi pun toată experiența mea în slujba poporului român", a mai scris constănțeanul. 


Mașinile stau pe trotuar, pietonii merg pe carosabil 
Deosebit de gravă este și situația în care pietonii riscă să fie acroșați de mașinile din trafic, în încercarea lor de a ocoli mașinile parcate pe trotuare. Este vorba despre numeroase străzi din Constanța, cum ar fi Theodor Burada, Baba Novac, Eliberării, B. P. Hasdeu, Mircea cel Bătrân, pe anumite zone, Cișmelei, dar și bulevardul Mamaia, unde trotuarul îngust a fost transformat în parcare pentru autovehicule, iar pietonii circulă pe carosabil. 
De altfel, problema este binecunoscută autorităților locale, care susțin că au în proiect reabilitarea trotuarelor din multe zone din Constanța. 


Comentează știrea

Un constantean
5 martie 2014
Constanta, orasul in care masinile stau pe trotuar, iar pietonii circula pe carosabil1

Cred ca a venit momentul pentru a reabilita trotuarele din Constanta in folosul pietonilor, nu pentru a fi transformate in parcari, iar pietonii sa circule pe carosabil cum se procedeaza acum!

ct
5 martie 2014
probleme...

sunt probleme vechi, cunoscute, insa autoritatile locale le ignora... maidanezii, locurile de parcare, cainii( javrele) de apartament care deranjeaza vecinii si murdaresc orasul,toate sunt cunoscute, dar... atat ; e mai simplu sa dai pomeni votantilor , evident din banii orasului,din banii nostri din taxe si impozite, bani din care ar trebui rezolvate problemele expuse !

Angela
5 martie 2014
cand, cand ...

La Pastele Cailor ?!

eu
5 martie 2014
asta ati votat

foarte bine sa patiti mai rau - mutati-va in Mamaia - sa-l mai votati pe iubitul vostru primar - sunteti slabi si nu stiti sa va puneti punctul de vedere, inghititi orice si isi bate joc de voi

Dr.Mengele
5 martie 2014
Din baloan nu se vede nimic

Daca ma plimb cu balonul,eu nu vad niciun trotuar spart.Nici cand ma dau cu zmeul nu vad trotuare sparte.Asta ma face sa cred ca doamna/domnisoara Andreea Perhaita este basista. Am glumit. Pe site-ul Primariei Constanta,la "Album foto" primarul te plimba cu "balonul" oficial al primariei.Cele mai multe poze sunt facute din balloon.Alte poze "oficiale" au o vechime de peste 20 de ani.Unele sunt din 1970(vezi dupa marca masinilor).Mazare face clabuci de sapun.Noroc cu Google Maps.Cand deschizi "Blogu' lui Mazare" ai dovada ca Apocalipsa a venit pe 31 Decembrie 2012.Poate a venit.Asa o fi in rai si noi nu ne dam seama.Calendarul crestin se termina in anul 2012.Anul 2013,2014,2015,2016 nu exista pentru Mazare.Nu-i nimic,noi ne multumim cu PSD. Va multumim ca existati ! Sluga,sa traiti !

un cititor
5 martie 2014
trotuare off road

Eu zic in loc de trotuare sa faca piste de off roud ca atunci nu mai trebuie sa faca nici o investitie primaria!!!!Doar le schimba denumirea!ce sa mai spun ca nu exista in oras piste de biciclete,daca ai curaj sa iesi cu bicileta risti sa nu mai ajungi acasa intreg.

mazare
5 martie 2014
pui pe pui

Trotoarele au fost stricate de mosi care cara zi de zi pachetele de la mazare :))) ei au stricat trotoarele :)))

sf. dracu
5 martie 2014
retardatule

o punem pe ma-ta sa faca trotUarele. sau si ea e la coada la pachete?

Răspuns la: pui pe pui
Adăugat de : mazare, 5 martie 2014
Trotoarele au fost stricate de mosi care cara zi de zi pachetele de la mazare :))) ei au stricat trotoarele :)))
MIRUNA
5 martie 2014
Repet :

va meritati soarta.

Lisa din cartier Stadion
5 martie 2014
Trotuare

cred ca toate femeile din lume iubesc pantofii ,eu calc cu grija ca si cind am margele in picioare or de gropi or de mizerie de ciini,or de sticle sparte care usor distrug talpa si pinza fina de pantof nu M-AI SPUN DE SCRINTIRE DE PICIOARE ESTE rau PE CINE SA ACUZI CA MASINILE STAU PE TROTUARE ,,AVEM NEVOIE DE LEGI CONTRA MASINILOR CINE ARE GARAGE BINE CINE NU SA NUM_AI VINA CU MASINA IN ORAS>Domnule MAZARE VREM LEGI CA ALTFEL ROMANII NU INTELEG DATII CITEVA EXEMPLE CA ACEA A LUI COPOS CARE ARE HOTEL EUROPA CUMPARAT PE BANI DIN PRAJITURI ASA .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde