Când va începe etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID

391
Când va începe etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID - gheorghita-1612889922.jpg

Articole recomandate

Autorităţile estimează că etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 va începe în luna aprilie, dacă datele de livrare a dozelor rămân cele planificate iniţial, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.
 
"Etapa a III-a probabil că va începe în luna aprilie. Mai multe date vom pune la dispoziţie, probabil, spre sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie, în momentul în care vom avea acces la noile calendare de livrare pentru al doilea trimestru, pentru că în baza acestor calendare de livrare ne putem face un plan de acţiune referitor la numărul de centre şi de cabinete de vaccinare care vor putea fi deschise, încât să acoperim necesarul persoanelor care se vor programa. (...) Estimăm că luna aprilie, dacă datele de livrare rămân cele estimate iniţial", a afirmat preşedintele CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.


El a subliniat că important pentru autorităţi este ca, în perioada următoare, să se respecte principiul de 75% locuri disponibile pentru populaţia vulnerabilă - persoane cu boli cronice, persoane vârstnice, respectiv 25% persoane care deservesc activităţi esenţiale, astfel încât să se ofere şanse reale persoanelor vulnerabile de a fi vaccinate.


Valeriu Gheorghiţă a precizat că imunizarea populaţiei generale, programată în etapa a III-a, va fi asigurată prin intermediul a 750 de centre, totalizând aproximativ 1.760 de cabinete, fiind posibilă vaccinarea unui număr de peste 100.000 de persoane zilnic, la capacitate maximă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7046 secunde