Când va avea Constanța trotuare pentru pietoni, și nu pentru mașini? Zilnic, ne punem viața în pericol

2338
13

Articole de la același autor

Într-o Constanța sufocată de mașini municipalitatea încă mai caută soluții să facă parcări. Dacă în centru situația s-a mai rezolvat, în cartiere se duce zilnic o bătaie pentru un loc de parcare. Câteodată nici la mica înțelegere nu mai funcționează. Vecinii se învrăjbesc între ei, musafirii sunt alungați pentru că ocupă locurile locatarilor, iar trotuarele sunt veșnic ocupate cu mașini.


Sunt străzi întregi unde nu ai cum să mergi pe trotuar și ești nevoit să ocolești autovehiculele ieșind în stradă. "Zilnic ne punem viața în pericol. Nu poți să lași un copil să se ducă singur la școală pentru că nu are pe unde merge pe trotuar. Trebuie să o ia pe stradă și ajunge să meargă printre mașini. Dacă un șofer este neatent și îl acroșează? Dacă el nu se asigură corect și iese în fața unei mașini? Cine este de vină atunci?", ne întreabă un cititor din cartierul Km 4 - 5.



"Se lucrează în jurul tuturor școlilor"


Din fericire, până acum nu au fost astfel de accidente, însă nu e cazul să așteptăm să se întâmple o nenorocire ca să luăm măsuri. Autoritățile locale cunosc situația parcărilor și a trotuarelor și caută cele mai bune soluții. "În momentul de față este în lucru o acțiune prin care se fac trotuarele din jurul tuturor unităților de învățământ. Vor fi puși stâlpi pentru a împiedica șoferii să mai urce mașinile de trotuar. Se lucrează treptat, astfel încât până în septembrie să fie acoperite cât mai multe zone. În felul acesta, ne asigurăm că pietonii pot circula corect pe trotuar", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc.

Potrivit acesteia, ulterior, acțiunea de amenajare a trotuarelor va fi extinsă și în cartiere, pe trotuarele înguste, unde nu este loc și pentru mașini și pentru pietoni, astfel încât șoferii să nu mai poată parca acolo. "Din păcate, nu poți pune stâlpi peste tot. În măsura în care trotuarul permite este acceptabil ca să se parcheze autovehiculele, bineînțeles respectând un culoar și pentru pietoni", a completat reprezentantul primăriei.

Amenzi pentru șoferii care ocupă tot trotuarul


În primăvară, directorul general interimar al Confort Urban, Florin Andrei Constantin, ne declara că toate trotuarele din oraș vor fi amenajate cu pavele, după modelul celor de pe strada Pandurului. Între timp, se pare că s-a renunțat la idee și a recurs tot la asfaltul clasic, pentru că am văzut că în zona Tăbăcărie, chiar și în stațiunea Mamaia, trotuarele au fost asfaltate și atât.

Potrivit acestuia, reabilitarea trotuarelor va continua și în celelalte cartiere ale municipiului și, la final, vor fi montați acei stâlpi care nu le vor mai permite șoferilor să parcheze pe trotuare. Dacă totuși dați peste o mașină care ocupă toată aleea și nu aveți pe unde trece, puteți suna la Poliția Locală și face o sesizare sau chiar la 112. O echipă mixtă, formată dintr-un polițist local și un polițist de la Rutieră se va deplasa la fața locului și îl poate sancționa pe șofer. Pentru oprire, acesta va primi două puncte de amendă, totalizând 290 lei, și două puncte de penalizare. Pentru staționare, însă, amenda se dublează și vor fi trei puncte de penalizare.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
A
21 iulie 2017
A

Cand bags ei traficantul Marcel in parnae atunci o sa aiba trotoare

Arabu
21 iulie 2017
Vesnica incompetenta !

Avem cel mai urat oras din tara si cei mai incompetenti edili. Parcurile neingrijite si mizerabile, este drept ca si o parte din cetateni,au apucaturi de vandali, cosurile de gunoi pline,caini vagabonzi peste tot ,autorizatii de constructii in detrimentul spatiilor verzi, promisiuni si minciuni in fiecare zi,in concluzie de la Fatalau si PSD, sa nu va asteptati decat la dezastre, Mazare le-a inceput ,Fatalau si gasca pesedista le definitiveaza.

Baiat de asfalt
21 iulie 2017
Dorel de la Primaria C-ta

4-5 este prea departe de cartierul general al lui Dorel Fagadau, mergi mai bine pe blvd.Tomis in zona Capitol.Doamna Perhaita veniti la orice ora vreti dvs,sa vedeti cum se parcheaza in zona cuprinsa intre Capitol si Capela Militara.cei de la Banca Transilvania mai au putin si deschid un BT Drive sau vecinii lor un ProfiDrive. Daca in centrul orasului nici Dorel de la primarie si nici Garcea de la Politia Locala nu-i deranjeaza , atunci ce pretentii mai ai de la ei sa-si faca datoria in zone mai limitrofe gen km 4-5? Cat despre cei de la "Retard Urban" S.A. te rog sa faci o vizita la Spitalul Judetean.Dorel se chinuie de o saptamana sa asfalteze aproximativ 10 mp ( o alee) si sa monteze in jur de 20 de stalpi de protectieatat de handicapati sunt PS. Sa va mai spun de afacerile pe care le fac aia de la parcare?Mergi in parcarea din fata spitalului si ai sa vezi cate rable sunt parcate ilegal acolo.O sa vezi chiar si un mercedes de colectie( anii 80), uitat pe acolo,totul in schimbul unei spagute 2 RON " ca sa-si ia si mosul o cafea".Asa arata Tomisul lui Ovidiu in sec XXI, un Gotham City condus de Dorel Fagadau si Garcea de la Politia Locala

panait
21 iulie 2017
trotuare

Când va avea Constanța trotuare? Cand va avea parcari si strazi asfaltate. Sunt cartiere in care strada si trotuarul nu exista de loc. Veniti in cartierul Veteranilor si va convingeti. Sunt amendati soferii care parcheaza pe trotuar. Astept ziua in care primarul va fi amendat pentru starea strazilor si trotuarelor, pentru lipsa parcarilor, nu soferii.

TOTEU
21 iulie 2017
asfalt

E bine sa pui popici in fata gradinitelor si scolilor,problema este cum ajungi acolo cu copiii de mana.Il rog pe domnul primar sa duca doi copii la gradinita AMICII ,pe Dobrila Eugeniu , ca sa invatam si noi traseul de parcurs,fara sa calci pe carosabil...glumim,bineinteles...

Constantean
21 iulie 2017
masuri urgente

Mutilarea orasului continua. Situatia este scapata de sub control. Acest Fagadau nu pricepe ca trebuie sa inceteze in a mai da autorizatii de constructie pentru blocuri in toate cartierele vechi ale orasului. Introducerea sensurilor unice, modernizarea transportului in comun, taxe mari la parcarile din centrul orasului, ridicarea unui spital regional modern, mutarea autogarii actuale si modernizarea spatiului din fata garii feroviare, eliminarea microbuzelor maxi taxi, construirea pistelor pentru biciclisti, limitarea vitezei la 30 km/ora pe toate stradutele si aleile orasului, semaforizare inteligenta, etc...

cetatean
21 iulie 2017
sesizare

Deasemenea se circula greu,pe niste trotuare neasfaltate intre EMAG si Dacia,pe partea cu biserica,iar la Dacia,in zona cu restaurantul soferii parca sunt pe sosea pe trotuar,pe tronsonul semnalat n-ai loc sa treci pt ca de multe ori se inghesuie pe nici jumatate de metru ramas de la masini si persoane cu sacosi si mamici cu caruciorul si o tona de biciclisti

Ion
21 iulie 2017
Fara speranta

Tomis plus si Palazu doua din cele mai mari cartiere ale orasului nu sunt legate de niciun trotuar de restul orasului. Practic daca nu ai masina personala esti blocat acolo, alta varianta ar fi autobuzul care vine putin mai des decat Mos Craciun si maxi-taxi care cred ca au circulat 20 de ani prin Kabul si apoi au fost aduse la Constanta.

Ion Roata
21 iulie 2017
Bacsis

Cand vom gasi cetateni adevarati sa ii alegem in administratie ? Cand planurile de urbanism vor fi intocmite cu simt de raspundere si respectate? Cand va fi aprobata o constructie cu limita de spatiu verde, limita de circulatie de acces si sistem de parcare ? Cand o zbura porcul ! Si nu este sigur nici ca atunci ... Putina spaga ar fi suficienta.

SEVER
21 iulie 2017
mare noutate.......

PROBABIL CA MME PERHAITA ERA IN LIPSA DE INSPIRATIE CAND A SCRIS ACEST ARICOL. PAI SITUATIA ASTA CU TROTUARELE ESTE DE PE VREMEA CAND SEMNATARA ERA COPIL. POATE CA DOAMNA ARE MASINA IN PANA SI A FOST NEVOITA SA UMBLE PE JOS..? TOTUSI ESTE BINE SI ACUM SA NE MAI ADUCEM AMINTE CA IN CONSTANTA PIETONII AU DREPTUL SA MEARGA PE CAROSABIL FARA SA FIE SANCTIONATI. TROTUARE PENTRU PIETONI NU O SA AVEM ATATA TIMP CAT NU AVEM PARCARI SI UN TRANSPORT IN COMUN CU O RETEA CARE SA DESERVEASCA TOATE CARTIERELE. DOAR CEI CARE MAI CRED IN MOS CRACIUN POT VISA LA TROTUARE ASFALTATE SI LIBERE DE MASINI. EU AM INTREBAT IN SCRIS LA PRIMARIE IN "EPOCA MAZARE" DACA PRIMARIA IMI PLATESTE DAUNE(SPITALIZARE,PROTEZE,CANCEDIU MEDICAL,HANDICAP) IN CAZ DE ACCIDENT? PENTRUCA PRIMARIA MA OBLIGA SA UMBLU PE CAROSABIL. NU AM PRIMIT DE LA IDIOTUL ALA GRANITIC CU CREIERUL CAT O MAZARE RASPUNS, DAR NICI CEI CE AU URMAT NU AU FACUT CEVA PENTRU SECURITATEA NOASTRA.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde