€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Când va avea Constanța trotuare pentru pietoni, și nu pentru mașini? Zilnic, ne punem viața în pericol

Ştire online publicată Vineri, 21 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Într-o Constanța sufocată de mașini municipalitatea încă mai caută soluții să facă parcări. Dacă în centru situația s-a mai rezolvat, în cartiere se duce zilnic o bătaie pentru un loc de parcare. Câteodată nici la mica înțelegere nu mai funcționează. Vecinii se învrăjbesc între ei, musafirii sunt alungați pentru că ocupă locurile locatarilor, iar trotuarele sunt veșnic ocupate cu mașini.


Sunt străzi întregi unde nu ai cum să mergi pe trotuar și ești nevoit să ocolești autovehiculele ieșind în stradă. „Zilnic ne punem viața în pericol. Nu poți să lași un copil să se ducă singur la școală pentru că nu are pe unde merge pe trotuar. Trebuie să o ia pe stradă și ajunge să meargă printre mașini. Dacă un șofer este neatent și îl acroșează? Dacă el nu se asigură corect și iese în fața unei mașini? Cine este de vină atunci?”, ne întreabă un cititor din cartierul Km 4 - 5.„Se lucrează în jurul tuturor școlilor“


Din fericire, până acum nu au fost astfel de accidente, însă nu e cazul să așteptăm să se întâmple o nenorocire ca să luăm măsuri. Autoritățile locale cunosc situația parcărilor și a trotuarelor și caută cele mai bune soluții. „În momentul de față este în lucru o acțiune prin care se fac trotuarele din jurul tuturor unităților de învățământ. Vor fi puși stâlpi pentru a împiedica șoferii să mai urce mașinile de trotuar. Se lucrează treptat, astfel încât până în septembrie să fie acoperite cât mai multe zone. În felul acesta, ne asigurăm că pietonii pot circula corect pe trotuar”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc.

Potrivit acesteia, ulterior, acțiunea de amenajare a trotuarelor va fi extinsă și în cartiere, pe trotuarele înguste, unde nu este loc și pentru mașini și pentru pietoni, astfel încât șoferii să nu mai poată parca acolo. „Din păcate, nu poți pune stâlpi peste tot. În măsura în care trotuarul permite este acceptabil ca să se parcheze autovehiculele, bineînțeles respectând un culoar și pentru pietoni”, a completat reprezentantul primăriei.

Amenzi pentru șoferii care ocupă tot trotuarul


În primăvară, directorul general interimar al Confort Urban, Florin Andrei Constantin, ne declara că toate trotuarele din oraș vor fi amenajate cu pavele, după modelul celor de pe strada Pandurului. Între timp, se pare că s-a renunțat la idee și a recurs tot la asfaltul clasic, pentru că am văzut că în zona Tăbăcărie, chiar și în stațiunea Mamaia, trotuarele au fost asfaltate și atât.

Potrivit acestuia, reabilitarea trotuarelor va continua și în celelalte cartiere ale municipiului și, la final, vor fi montați acei stâlpi care nu le vor mai permite șoferilor să parcheze pe trotuare. Dacă totuși dați peste o mașină care ocupă toată aleea și nu aveți pe unde trece, puteți suna la Poliția Locală și face o sesizare sau chiar la 112. O echipă mixtă, formată dintr-un polițist local și un polițist de la Rutieră se va deplasa la fața locului și îl poate sancționa pe șofer. Pentru oprire, acesta va primi două puncte de amendă, totalizând 290 lei, și două puncte de penalizare. Pentru staționare, însă, amenda se dublează și vor fi trei puncte de penalizare.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9121 secunde