Când va avea Constanța locuri de joacă moderne pentru copii?

1886
10

Articole de la același autor

Noroc că a venit frigul și copiii petrec mai puțin timp pe afară, pentru că oricum în Constanța nu au unde să se joace. De ani de zile spațiile exterioare de joacă din municipiu nu au mai fost refăcute așa că au ajuns într-o stare deplorabilă și aproape nu mai pot fi utilizate.

Aceleași instalații vechi și stricate, același nisip murdar, aceleași bălării sunt prin toate locurile de joacă din oraș. Și poate supărarea nu ar fi atât de mare dacă nu am vedea că în alte orașe, mult mai mici, se poate, numai la Constanța nu. "Am ajuns să ne ducem cu copiii în parc la Năvodari, să se poată juca în siguranță. Aici, în Constanța, nu mai există nici măcar un singur loc care să se încadreze în standardele actuale. De 15 ani nu s-a mai făcut nimic. Nu au fost nici întreținute cum trebuie și nici nu au fost modernizate. Însă primăria trebuie să înțeleagă că sunt necesare, pentru că acești copii nu mai au unde să se joace. Înainte stăteau în fața sau în spatele blocului, dar nu erau atât de multe mașini. Acum nici pe trotuar nu au loc să meargă. Nu am vrea să credem că dacă totuși copiii aveau drept de vot le făceau de mult spații de joacă", ne-a scris, indignat, un bunic.

Au trecut avizele, urmează licitațiile

Chiar dacă este în al doisprezecelea ceas, autoritățile locale ne dau speranțe că vor fi locuri de joacă moderne și în orașul nostru… dar abia la anu’. Planurile au fost făcute, hârtiile au fost date la semnat, banii au fost alocați, dar mai trebuie avize, autorizații și apoi vine puntea suspinelor: licitațiile. Acolo s-au împotmolit în ultima perioadă proiectele Primăriei Constanța, pierzându-se astfel milioane de euro din bani europeni. Să sperăm că în cazul locurilor de joacă lucrurile se vor rezolva mult mai repede, licitațiile se vor derula fără probleme și fără contestații, astfel încât și copiii constănțeni să aibă unde se juca liniștiți.

"Am trecut de perioada cea mai grea, cu avizele, care ne-a ținut în loc pentru că toată vara nu au fost eliberate autorizații deoarece nu am avut arhitect șef la Serviciul de Urbanism. Urmează autorizațiile de construcție și licitațiile. Ne dorim să nu avem contestații și am estimat ca lucrările de reabilitare propriu-zisă a spațiilor de joacă să înceapă undeva în luna martie", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Itoafă de la Serviciul de Dotări urbane ale Primăriei Constanța.

Pentru altele noi mai avem de așteptat

Potrivit acesteia, vor fi reabilitate și modernizate 63 de locuri de joacă deja existente. "Au fost alocați pentru acest proiect 9,6 milioane de lei, dar este posibil să fie nevoie să se suplimenteze bugetul, ulterior. Deocamdată ne ocupăm de locurile care sunt deja și când toate acestea vor fi în regulă vom face alt proiect pentru altele noi", a mai spus reprezentantul Primăriei Constanța.

Reabilitarea locurilor de joacă va avea în vedere atât schimbarea instalațiilor vechi și dotarea cu altele noi, moderne, cât și montarea de covor turnat de cauciuc, menit să protejeze copiii.

Comentează știrea

DODO
20 octombrie 2016
cum cind ?

atunci cind vor fi gata gradinile suspendate de pe Stefan cel Mare sau intersectia SF de la Cora si alte proiecte utopice cu care am fost tromboniti ( vedeti arhiva CL )

Sindbad
20 octombrie 2016
Ai mai prosti din curtea scolii...

Copiii nu voteaza. Nu au. Cine sunt preponderenti la vot? Cei care au distrus viitorul copiilor in acest oras. Puiu' si uleiu'...

asd
20 octombrie 2016
dddd

locuri de spart vene,de baut ,de tras pe nas,de scormonit gunoaie si de luat picnic ,asta a ajuns locul de joaca de la abator .

ath
20 octombrie 2016
Masina Papagal

In urma cu 7 ani i-am propus Primariei Constanta sa cumpere o Instalalatie de Dat Explicatii.Nu aveti rusine.E pacat sa o chinuiti pe doamna Itoafa sau pe doamna Perla de cate ori vreti voi sa le intrebati ceva.Care cum se trezeste pune o intrebare la Cuget Liber sau la Primarie.De exemplu,mie mi s-a nazarit sa intreb de ce nu avem locuri de joaca moderne pentru copii sau de ce nu avem trotuare.Doamna Itoafa raspunde mereu la fel."Planurile au fost făcute, hârtiile au fost date la semnat, banii au fost alocați, dar mai trebuie avize....din cauza liberalilor" O instalatie electronica de dat explicatii ar rezolva problema.Stiti ca pe vremuri iti aflai viitorul in ciocul papagalului.De exemplu,vrei sa afli cand te insori.Te duci pe strada,platesti si papagalui iti da un bilet unde-ti citesi viitorul.Acum traim in era informaticii.Exista Masini de Dat Explicatii.Ele seamana putin cu bancomatele sau mai bine zis cu automatele de cafea numai ca au in plus o goarna si un fel de picior de lemn.Masinile astea ar trebui sa le gasesti la fiecare colt de strada.Cine vrea sa puna o intrebare,baga o fisa,scrie intrebarea,apasa pe "enter" ca la bancomat si asteapta raspunsul in goarna.Bine,daca esti magar,masina asta mai are si un fel de picior de lemn.Te trezesti cu un picior in fund,ca la alegerile locale.Ce este asa de complicat,domnule Fagadau ? Zau asa,mi-e mila de voi.

Peda Gogu
20 octombrie 2016
Atunci când ........

Atunci când nu se vor mai da autorizații de construcție pe locurile de joaca (vezi spălătoria de mașini de pe strada Dispensarului, plasată pe un loc de joaca ), atunci când nu-i vom mai tine pe copii în casa , în fata calculatorului, atunci când vom avea primar și administrație locala în slujba cetățeanului , nu intereselor personale și nu în ultimul rand atunci când vom sancționa prin proteste orice abuz al edililor ce atentează la aceste locuri de joaca, ori le ignora, ăsta numai dacă ne pasa cu adevărat de copii nostri.

olandia
20 octombrie 2016
locuri de joaca

daca radu mazare nu avea initiativa crearii acestor locuri de joaca, nu stiu ce s-ar mai repara acum!!

mm
20 octombrie 2016
m

Raspuns pentru andreea:niciodata.

feizula
20 octombrie 2016
copilarie

patronii de baruri si cei care au hotel de caini, sa dea bani pentru locuri de joaca copii; au destui bani !

Cosmin
3 noiembrie 2016
in sfarsit

In sfarsit ajunge si Constanta la fel ca si in Navodari....cu locuri de joaca amenajate dupa 2000 incoace nu din 1980 cum sunt acum sau poate,nu stiu exact,cand mama era mica(acum 58 de ani)se juca tot in leaganele astea?

Benoni
6 noiembrie 2016
Vrei sa faci bani?

Vrei sa castigi bani? Trebuie doar sa ai un calculator si internet! Fii propriul tau sef! Dovedit si sigur! De ce te mai gandesti? Echipa ambitioasa! Daca eziti, pierzi! Proiect B:cel mai atragator! Solicita acum detalii la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2016
Stire din Economie : Premiu pentru Clusterul INOMAR
Pagina a fost generata in 1.1204 secunde