Când sunt necesare adeverințele de vechime la locul de muncă

430
Când sunt necesare adeverințele de vechime la locul de muncă - vechime-1589392437.jpg

Articole de la același autor

Vă întrebați dacă mai aveți nevoie de adeverințe de vechime? Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Județene de Pensii Constanța, Kristina Mutiș, pentru perioada de după 1 aprilie 2001 nu se mai cer adeverințe deloc. De ce? Pentru că după această dată angajatorii au obligația să depună online declarații nominale de asigurări sociale și toate informațiile de vechime sunt deja în evidențele caselor de pensii, care preiau aceste informații de la ANAF.

"Puteți să vă verificați perioadele de după 1 aprilie 2001 în două feluri: solicitați de la Casa de Pensii eliberarea unei adeverințe de stagiu de cotizare sau vă faceți cont online pe portalul CNPP și puteți verifica de acasă toată vechimea după această dată. Este foarte important să faceți sau una sau alta, pentru a vă putea verifica vechimea, pentru că dacă angajatorii nu depun declarațiile nominale, pierdeți vechimea. Dacă vedeți acolo că nu vă apare o lună sau două sau nouă, vă duceți la angajator să rectifice acest lucru", a explicat aceasta.

Reprezentantul CJP a precizat că accesul la Revisal nu ajută la nimic, pentru simplul motiv că în Revisal sunt numai informații după data de 1 ianuarie 2011 ori casele de pensii au deja baza proprie cu mult dinainte, respectiv anul 2001. Pentru perioadele de dinainte de 1 aprilie 2001, lucrurile sunt mai complicate și dacă nu aveți toată vechimea trecută corect în cartea de muncă trebuie scoase adeverințe de la foștii angajatori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4027 secunde