Când solicităm la SPIT transferul mijloacelor de transport

231
1
Când solicităm la SPIT transferul mijloacelor de transport - spit-1447871154.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care își schimbă domiciliul sunt obligați să anunțe la Serviciul Public de Impozite și Taxe și să solicite transferul mijlocului de transport deținut. "În cazul schimbării domiciliului sau sediului social, contribuabilii persoane fizice și juridice au obligația să se prezinte la ghișeele agențiilor fiscale pentru a solicita transferul mijlocului de transport în termen de 30 de zile de la modificarea survenită", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.


Potrivit acesteia, cererea în vederea efectuării transferului se depune împreună cu copia actului de identitate cu noua adresă de domiciliu și copia cărții de identitate a mijlocului de transport, pentru persoanele fizice, și copia hotărârii adunării generale a acționarilor sau asociaților în care este menționată schimbarea sediului social, rezoluția și înregistrarea de mențiuni de la Registrul Comerțului, certificatul de înmatriculare al societății, împuternicirea și copia actului de identitate pentru persoana care se prezintă la ghișeu în numele societății. Scăderea de la plata impozitului și impu-nerea se vor efectua cu data de întâi a lunii în care a intervenit modificarea.


"Depunerea peste termen sau nedepune-rea declarațiilor privind transferul mijloacelor de transport în termenul prevăzut de lege constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 70 la 696 de lei pentru persoanele fizice și de la 280 la 2.784 de lei pentru persoanele juridice", mai precizează șeful SPIT Constanța.


Comentează știrea

sandu p
19 noiembrie 2015
masini

sunt destui care detin autoturisme la diverse adrese, pentru a nu fi gasiti bogati, desi nu au locuinta pe numele lor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3099 secunde