Constănțenii nu mai pot închide ochii:

"Când se va opri debandada creată de prea iubitul primar?"

1849
7
Constanța se dezvoltă continuu. În permanență apar magazine, clădiri, blocuri noi. Ce contează că unele distrug spații verzi, altele iau toată lumina vecinilor sau umbresc monumente istorice? Primăria Constanța dă autorizații pe bandă rulantă, dar nu toate îi bucură pe locuitorii orașului.


Stârniți de cazul locatarilor unui bloc de pe strada Soveja care s-au trezit cu un zid în fața ferestrelor, ridicat de niște indivizi care nici măcar nu vor să afișeze panoul de șantier în lucru, impus de lege, mulți constănțeni și-au vărsat oful sau și-au spus părerea pe site-ul Cuget Liber, www.cugetliber.ro. Mulți acuză ușurința cu care autoritățile dau autorizații de construcție pentru anumite persoane, fără prea multe restricții, în timp ce alții trebuie să aștepte pentru un balcon sau un gard și un an de zile.


Iată ce ne scrie un cititor, despre "efectele retrocedărilor dedicate": "Totul se face cu știința și sub ocrotirea celor din Primărie. Mazăre face propunerea pentru acordarea autorizațiilor (după ce băieții șmecheri au trecut pe la el) și instituțiile pleacă capul și dau avize favorabile (după ce ajung și la ei câteva atenții «nevinovate»). Cum a ajuns la ei terenul (care odinioară era domeniu public) și cum se dau mari proprietari? Prin mici «inginerii» și vrăjitorii. Marea majoritate a terenurilor a fost dată de către ai noștri aleși sub formă de retrocedări către pensionari, oameni din primărie și funcționari bine aleși (cum ar fi notarii, care au multe informații). Apoi aceștia scapă repede de terenuri, prin vânzări «succesive» ca să se piardă cât de cât urma. Și așa ajung la niște scârbe de oameni, care le cumpără de la șmecheri corupți și care fără pic de remușcare și bun simț își bat joc de nenorociții care au avut cândva "norocul" să-și cumpere un apartament în blocurile comuniste. Vor apărea multe, multe alte construcții care nu vor ține de nicio etică și lege (nici măcar a bunului simț)… Toate terenurile din jurul blocurilor sunt de mult vândute și au proprietari noi. Autorizațiile sunt deja emise și cam toate hârtiile avizate. Dacă cineva face valuri, ei se înarmează cu și mai multe hârtii… Niște amărâți de la bloc nu vor avea nicicând banii și influența lor. Pașii sunt cam următorii: Îl dai în judecată pentru oprirea temporară a construcției și verificarea actelor. Pentru asta trebuie să depui memorii și plângeri la toate instituțiile statului, care au la dispoziție 30 de zile să-ți răspundă (dacă se ține cont și de asta), timp în care lucrarea continuă accelerat. Apoi, «dacă ai noroc» să aduni actele necesare și bani suficienți ca să începi procesul, se sistează lucrarea până se judecă primul proces. În tot acest timp, băieții se înarmează cu acte și autorizații… Dacă câștigi, atunci se oprește construcția și va trebui un alt proces pentru demolarea ei. Dar, în general pierzi acest proces pentru că, nu-i așa, justiția este oarbă atunci când trebuie... Legea e făcută pentru cine trebuie și nu pentru cine are nevoie de ea. Ați văzut ce se întâmplă la City Parc, la Cireșica, pe Tomis, faleza portului Tomis și mai nou și în Mamaia? Se construiește la greu pe spațiul noilor proprietari și nimeni dintre multele noastre instituții nu întreabă nimic. Ei spun că trebuie să primească plângeri de la locatari. Și le primesc dar tot degeaba...". 


Îndemn la protest


Un "Alt cetatzean", după cum se semnează pe site-ul Cuget Liber, îi îndeamnă pe locatari să protesteze în fața Primăriei Constanța. "Ce îi oprește pe oamenii din bloc să meargă și să protesteze în fața primăriei!!! O zi, două, o lună… și mai multe până se va opri debandada creată de prea iubitul primar! Oricum Constanța se transformă pe zi ce trece într-un oraș BETON (la propriu) și ne mirăm de ce ne topim pe timp de vară!!! Tot la propriu!", scrie persoana respectivă. 


"Clanuri intangibile"


Cornel, un alt cititor, trage un semnal de alarmă: "Terenul din față de la Sala Sporturilor este de vânzare!!!!! S-a ajuns prea departe!!!!!!!!!! La Cireșica, la Boema, etc…". Altcineva vorbește despre niște "clanuri intangibile". "Vila care se construiește este asemănătoare cu cea de pe strada Frunzelor colț cu Steagului. Mergeți pe strada Hașdeu să vedeți ce palate au acești așa-ziși proprietari. Cine le verifică modul de realizare a averilor. După lipsa de reacție a autorităților și instituțiilor statului credem că la nivelul orașului s-au creat niște clanuri intangibile", spune cititorul. 


Comentează știrea

ion
18 ianuarie 2013
constructii

Pensionarii n-au nevoie de "lumina" .Ei se bucura de pachete si de mazare, .nu asta au votat? sa ramina in bezna !!!!!!!!!

tzake
18 ianuarie 2013
urbanism

Se plang bietii functionari ai primariei ca au salarii mici. Asa este. Si nu vor fi in veci, nici macar satisfacatoare in aceasta patrie care fosgaie de spagari, neamuri, false solidaritati etnice, relatii de partid etc. Tot acest nenorocit sistem corupt care aseaza de regula in frunte vreun derbedeu de partid, bolnav de bani si putere genereaza uratul in jurul lor. Populatia indrageste insa uratul, iar aceasta relatie, care antreneaza si pe cei chemati sa asigure putina legalitate genereaza ceea ce se petrece astazi la Constanta. Un mare rol joaca in aceasta piesa numitul Racu Dtru.

Mishu
18 ianuarie 2013
Gresit...

Jocurile cu terenuri / spatii verzi sunt facute de cutra aia de Ramona Dospinescu- sefa la Patrimoniu (curvistina aia care a facut un copil cu Petrica Munteanu si acum il creste prostul ala de Dospinescu). Mascariciul doar isi ia partea din vanzarea sau "retrocedarea" terenului si apoi din autorizatiile emise... Desigur ca un alt primar nu ar fi acceptat sa se construiasca in parcuri / pe spatii verzi / la mica distanta de blocuri , dar atata timp cat acest mascarici este ales de tzigani , pensionari pachetari , asistati sociali care n-ar lucra o zi la maturat starzile , situatia va fi din ce in ce mai grea ptr ca sunt o gramada de terenuri "retrocedate" si apoi vandute care-si asteapta inceperea constructiilor... Ptr informarea cititorilor: inclusiv terenul unde este statia RATC de la Pescarie (la intrarea in Mamaia) , sau terenul din fata Spitalului Militar(unde este o parcare si putina verdeata) sunt "retrocedate" (a se citi spaguite). Cat despre Mamaia , totul este dat - intrati pe un site de imobiliare ptr Mamaia si o sa vedeti la vanzari: la Melody / la butoaie / intre hoteluri / pe malul lacului ... Nu o sa mai ramana nimic spatoiu verde !!! Hala oras si tara de prosti care accepta aceasta situatie , dupa ce s-a vrut in '89 si ce a urmat cu toti golanii care sunt la conducere...

Astrolog
18 ianuarie 2013
Basist,adjectiv

Toate regimurile dictatoriale si-au eliminat adversarii politici prin suprimarea fizica sau prin demonizarea lor.In anii '40-'50 adversarii regimului comunist s-au numit reactionari,dusmanii poporului sau mai rau legionari.In anii '90 adversarii lui Iliescu nu au mancat salam cu soia.Azi,toti adversarii lui Iliescu se numesc basisti.Im mintea lor,roamnii se impart in doua tabere:1-patrioti si 2- BASISTI tradatori.Eu sunt basist,tu esti basist(Guget Liber),el este basist(BASE). Urmariti scena politica din Constanta.La umbra pesedistului batran nu creste nimic.Toti adversarii lui Mazare sunt basisti (e ceva de rau),toti sunt tigani,sunt machedoni,hoti sau PDL-isti talhari(vezi comentarii).Demonizarea adversarului nu este intamplatoare.Demonizarea are efect mai ales in cazul cand se fac comentarii sau sesizari in genul celor din acest articol.Este o facatura politica, sau comentatorii sunt basisti, va spune un cititor fie el de buna credinta.In felul asta nu ne baga nimeni in seama.Asta este partea "buna" a istoriei comunistilor. Comunistii nu au citit in schimb Capitolul II din Apocalipsa.In capitolul II scrie ca Mazare va fugi de pe acoperisul primariei cu un zmeu trimis de Ponta ,si Ponta va fugi la Targoviste cu un balon trimis de Putin.

europeanu
18 ianuarie 2013
Hotul de mazare

Nene astrologule,nu trebuie sa fii basist sa vezi ca mazare si sleahta lui sunt niste hoti notorii.Problema e justitia corupta.Daca hotul de mazare era la Poarta Alba de la primul caz de distrugere a orasului acum nu mai plangea nimeni.Iar daca astepti Apocalipsa,mult noroc.Aici nu ajuta decat sabia.Adica palosul.

Vamatorul
18 ianuarie 2013
Caimi latra ursul merge

Nu-mi vine sa cred ca cei platiti dim bani constamtenilor nu fac nimic nu isi indeplinesc sarcinile pentru care iau salariu si ca spatiul verde al orasului dispare zilnic sub betoane ,cazul de fata este strigator la. cer ( nu stiu cand am obtinut autorizatie ,nu vreau sa afisez panou ,construiesc peste comducte adica ma p..s pe voi ) ce face-ti voi pe care va platim sa restabiliti legea si sai duce-ti pe smecherii astia si pe complicii lor din institutiile statului umde le este locul .Unde esti tu Tepes Doamme ?

Robert
18 ianuarie 2013
moare gasca cuget liber

ca nu este la ciolan....hai muriti de ciuda =)))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9506 secunde