Când puteți să primiți indemnizație de șomaj

405

Articole de la același autor

Atunci când nu avem un loc de muncă, statul ne poate sprijini, timp de un an sau mai puțin, dacă reușim să ne angajăm, cu o indemnizație de șomaj.
Aceasta se acordă, la cerere, după caz, de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, încetării mandatului pentru care persoana respectivă a fost numită sau aleasă, expirării duratei sau desfacerii contractului militarilor angajați pe bază de contract. De asemenea, se poate primi indemnizație dacă încetează contractul de asigurare pentru șomaj și dacă încetează motivul pentru care persoana respectivă a fost pensionată. Indemnizație se acordă și absolvenții instituțiilor de învățământ care au cel puțin 16 ani și într-o perioadă de 60 de zile nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii lor profesionale.
Ajutorul de șomaj se acordă de la data menționată mai sus, dacă cererea este înregistrată la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în termen de zece zile. Dacă cererea este înregistrată după cele zece zile, dar nu mai târziu de 12 luni, indemnizația se dă începând cu data înregistrării cererii. Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drepturi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0024 secunde