€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Când își primesc mămicile banii de la stat

Ştire online publicată Miercuri, 12 Aprilie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Mămicile care se află în concediu de creștere a copilului își vor primi banii până la data de 27 aprilie, intervalul de timp fiind același ca și până acum. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Mariana Fătu, plata indemni-zației pentru creșterea copilului se va face pentru un număr de peste 5.185 de beneficiari, din care 489 sunt bărbați. 


Indemnizația lunară se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut garantat în plată. 


În prezent, indemnizația minimă este de 1.232 lei. Aceasta poate fi pierdută dacă se face dovada că în perioada de concediu de creștere a copilului, într-un an calendaristic, o persoană a muncit și a obținut venituri de trei ori mai mari decât indemnizația minimă. În cazul în care se întâmplă așa ceva, există chiar posibilitatea ca mămica sau tăticul respectiv să fie trași la răspundere inclusiv penal.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7372 secunde