Când este ultima zi pentru plata taxei de promovare a turismului

145
Când este ultima zi pentru plata taxei de promovare a turismului - careesteultimazi-1432664302.jpg

Articole de la același autor

Contribuabilii cu afaceri în stațiunea Mamaia mai au la dispoziție numai cinci zile să-și achite taxa de promovare a stațiunii. 


"Reamintim contribuabililor că marți, 2 iunie, este ultima zi pentru declararea, respectiv plata taxei pentru promovarea turismului din stațiunea Mamaia și Sat Vacanță. Contribuabilii care dobândesc un imobil după termenul respectiv au obligația depunerii declarației în vederea stabilirii obligațiilor de plată în termen de 30 de zile de la achiziționare", explică directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe, Virginia Uzun. 


Operatorii economici care încep des-fășurarea activităților economice sau cei ce obțin documentele de autorizare după data de 2 iunie au obligația să depună declarația în termen de 30 de zile de la data începerii activității sau a obținerii documentelor de autorizare. 


În situația în care, pe par-cursul anului fiscal, nu au intervenit modificări care să conducă la recalcularea taxei, contribuabilul nu mai are obli-gația depunerii unei noi declarații anuale. În acest caz, declarația depusă în anul 2014 sau în anii precedenți reprezintă titlu de creanță al contribuabilului pentru calcularea taxei pentru anul 2015. 


"Neachitarea taxei la termenul scadent atrage după sine majorări de întârziere în cuantum de 2% pentru fiecare lună sau fracție de lună. Constituie contra-venții depunerea peste termen a decla-rațiilor, nedepunerea declarațiilor, depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei și se sanc-ționează cu amendă de la 279 lei la 696 lei, în cazul persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprin-derilor individuale și întreprinderilor familiale și cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice", mai adaugă șeful SPIT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9223 secunde