Când dă RADET drumul la căldură în Constanța

2311
10
Când dă RADET drumul  la căldură în Constanța - canddaradet-1444569958.jpg

Articole de la același autor

În ultimele zile, temperaturile exterioare au scăzut simțitor și, odată cu ele, și temperaturile din casele constănțenilor. Cei care au renunțat la sistemul generalizat de încălzire au pornit deja centralele proprii, însă în apartamentele racordate la RADET abia dacă mai sunt 20 de grade.

"Sâmbătă dimineață erau 21,5 grade în casă. Pentru noi este încă confortabil, dar pentru copii este rece, mai ales la baie sau noaptea, când dorm dezveliți. Duminică dimineață aveam numai 20 de grade, așa că am fost nevoiți să dăm drumul la aparatul de aer condiționat, pe cald, ca să mai încălzim puțin. În camera copiilor am băgat un calorifer electric. Sper ca RADET să furnizeze cât mai curând căldură", ne-a spus Costina R., din Constanța. Se pare însă, că, deocamdată, vreo câteva zile, mai avem de așteptat până când se vor încălzi caloriferele. "În cursul acestei săptămâni, conducerea RADET se va întâlni cu reprezentanții Primăriei Constanța și cei ai CET, pentru a se stabili ultimele detalii, apoi se vor face probele la rece și abia după aceea se va da drumul la căldură", ne-a declarat reprezentantul RADET Constanța.

Vestea bună este că de miercuri se mai încălzește și reapare soarele, așa că se vor mai ridica temperaturile și în case. 

Comentează știrea

Dragnea
11 octombrie 2015
caldura la 1 noi

asa am stabilit tovarasi, s-ascultati de tov. Fagadau altfel am terminat cu pachetele

Un constantean
12 octombrie 2015
Hai sa fim seriosi

Oh, da, uitasem ca suntem in 12 octombrie si daca sa racorit putin trebuie neaparat sa inceapa smiorcaiala. E frig dom'le, sunt 20,5 grC in casa, vai, copilasii! Daca in perioada urmatoare se incalzeste afara, vor fi alti nemultumiti, ca "aruncam caldura pe geam"! Hai sa fim seriosi, si asta e valabil si pentru formatorii de opinie, care in cautarile zilnice de subiecte arunca in discutie dialoguri iluzorii gen Costina R. care vrea caldura in calorifere de la sfarsitul sezonului estival!

mIKELIS
12 octombrie 2015
Scapati de RADET

bagati-va fratilor centrala si lasatii pe cei de la RADET, am centrala de 2 ani si copil mic de 3 ani, vreau sa va zic ca am dat drumul la centrala si n-am treaba cu nimeni. Scapati de RADET!

valer
12 octombrie 2015
Vis-a vis de ce pretinde RADET-ul

Noi cei cu centrale proprii ar trebui sa pretindem RADET-ului contravaloarea incalziri peretilor pentru cei ramasi la RADET, conform dosarului pe care acestia il pretind si asociatilor de proprietari contravaloarea pentru aceasta

Pintea
12 octombrie 2015
Iarna nu este ca vara

La Constanta azi-noapte au fost 14 grade .Nu au fost inca 3 zile consecutive cu temp sub 10 grade.La sfarsatul saptamanii temperaturile vor fi peste normal.Daca se porneste hardughia de caldura, aceasta nu se va mai opri pana in aprilie.Unii cred ca daca au termostat si opresc caldura nu platesc .Adevarul este pe jumatate -daca toate blocurile opresc caldura, agentul termic tot vine pana la centralele de bloc iar acest consum prin tevile care vin de la CET il vom plati mai spre primavara cand aceste pierderi se vor regasi intr-o gigacalorie mai scumpa. Specialiștii au mai multe sfaturi:.1) Pe timp de iarnă, temperatura optimă din camera de zi trebuie să se afle undeva între 19 și 22 grade C, cea din dormitor trebuie să fie de 16-18 grade C, în baie între 22-24 grade C, iar în beci nu trebuie să depășească 6 grade C. Vara, se recomandă maximum 22 grade Celsius, ziua și noaptea. 2)Pentru evitarea pierderilor inutile de căldură, se recomandă ca locuințele să fie aerisite puțin și des. 3. Somnul este mult mai odihnitor într-o cameră mai răcoroasă (dar nu sub 12 grade Celsius), decît într-una foarte călduroasă. Cînd e prea cald, somnul e agitat și poate fi întrerupt de treziri bruște. Aerul prea cald îngreunează respirația, favorizează apariția insomniilor. O temperatură ridicată va ține ocupat creierul, care trebuie astfel să transmită semnale spre organele vitale, în special către inimă. Temperatura corpului scade puțin în timpul somnului, dacă mediul ambiant e supraîncălzit, creierul va sta treaz, încercînd să se adapteze exteriorului. 4) La temperaturi optime, visăm frumos. În camere prea reci și în cele prea calde apar coșmarurile. 5) E de preferat o temperatură mai joasă, dar să fim bine acoperiți, decît să ne dezvelim într-o atmosferă supraîncălzită. Nu e indicat să dormim fără a fi acoperiți. Vara, pe caniculă, un cearșaf este suficient. Iarna, ideale sînt păturile, pilotele și plăpumile, care trebuie obligatoriu învelite în cearșaf.

Titus Steel
12 octombrie 2015
Pinteo vin la mine

ti-o dau pana faci temperatura.

Pintea
12 octombrie 2015
Când dă RADET drumul la căldură în Constanța

12.10.201 5Comunicate RADET Constanta anunța următorul program de pregătire a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică pentru sezonul rece 2015-2016: - începând cu data de 12.10.2015 au fost demarate probele tehnologice în punctele si centralele termice aflate in exploatarea RADET; - începând cu data de 19.10.2015 vor demara probele la rece și ulterior la cald , probe ce se vor efectua numai pe rețeaua RADET, nu și pe instalațiile interioare ale blocurilor; - atunci cand condițiile meteo o vor impune se va relua furnizarea energiei termice sub forma de caldură către toți consumatorii RADET Solicităm pe acesta cale tuturor consumatorilor RADET să urgenteze încheierea lucrărilor pe instalațiile interioare, sau să anunțe la Dispecerat RADET, la numere de telefon 0241.616.792, 0341.461.000, blocurile/ scările de bloc la care au lucrari si nu doresc incărcarea instalațiilor pentru a preveni eventualele inundații Menționăm că la această dată nu sunt îndeplinite condițiile meteorologice care să impună reluarea furnizării căldurii, acest program fiind stabilit in concordanță cu evoluția temperaturilor exterioare si cu cerințele asociațiilor de proprietari de a nu incepe încă furnizarea de caldură.

zoro
12 octombrie 2015
cam ai dreptate

EXACT, bine punctat Valer ! Am centrala si merge de o saptamana, incalzesc peretii celor cu RADET ! Vreau sa mi se despagubeasca acest efort ca si ei tupeistii cereau prin purtatorul de cuvant , administratora asociatiei (ca ea nu tine cu noi, tine cu furnizorii) ca daca ma debransez ma obliga sa dau 5 sau 10 % pt partile comune. I-am dat pe draqu sa o ia, numai in partile comune. Vreau sa existe reciprocitate si mai ales respect.

Răspuns la: Vis-a vis de ce pretinde RADET-ul
Adăugat de : valer, 12 octombrie 2015
Noi cei cu centrale proprii ar trebui sa pretindem RADET-ului contravaloarea incalziri peretilor pentru cei ramasi la RADET, conform dosarului pe...
sailor66
12 octombrie 2015
Radet-ul cel hulpav

M-am debransat de unul singur...nu am contract direct cu ei si am acceptul asociatiei de proprietari deci pot sa-mi returneze birul incasat pe nedrept in valoare de 160 de lei! Daca nu se astampara lipitorile cu agentul termic vor aveasurpriza neplacuta de a fi chemate nominal in instanta pentru santaj,abuz,furt si pe legea monopolului ca sa se sature odata pentru totdeauna! Cat despre C.R. din articol...o singura intrebare am la adresa persoanei: de ce nu v-ati izolat la exterior apartamentul? La o izolatie de 10 cm si cu geam deschis la balcon si baie,apartament amplasat pe colt de bloc,cu geamuri termopan am 23,5-24 de grade celsius in timpul zilei iar noaptea, inchizand geamul de la balcon , temperatura ramane constanta in jurul valorii de 23-23,5 grade! Asa ca de acum Radet va incasa de la mine un mare zero si ala barat avand in vedere ca scara blocului nu are calorifere!

VAX POPULI
12 octombrie 2015
PRETUL GIGACALORIEI

Pentru a opri valul debransarilor de la RADET primaria face ceva pentru reducerea facturilor la incalzire? Suntem pe locul 1 privind tariful gigacaloriei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9919 secunde