Campanie socială pentru bătrânii din toată țara

128
Campanie socială pentru bătrânii din toată țara - varstnici1507048458-1536147307.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2018, Fundația Principesa Margareta a României împreună cu Asociația "Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor" derulează campania "Fericiți la adânci bătrâneți". Prin aceasta, organizatorii îți propun să atragă atenția publicului cu privire la situația vârstnicilor din România și problemele cu care aceștia se confruntă. Campania are și o componentă de strângere de fonduri în sprijinul bătrânilor care nu mai au pe nimeni. Oricine poate dona prin trimiterea mesajului "Singur" prin SMS la numărul 8844. 


În România, unul din doi vârstnici sunt afectați de singurătate, sentiment ce conduce la efecte dezastruoase asupra sănătății fizice, psihice și a calității vieții acestora. Mai mult, fenomenul îmbătrânirii atrage marginalizarea și excluderea socială a vârstnicilor. De aceea, Fundația Principesa Margareta a României își propune să răspundă nevoilor vârstnicilor prin programe sociale menite să aline singurătatea, să combată izolarea socială, să reducă sentimentul de inutilitate și efectele aferente.


În prezent, una din șase persoane are peste 65 de ani, reprezentând 17% din populația României și se estimează că în anul 2050 persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor reprezenta peste 30% din totalul populației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.008 secunde