Campanie pe biciclete, la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia

296
Campanie pe biciclete,  la Liceul Teoretic

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia vor pedala, astăzi, pentru un scop nobil. Este vorba despre "Campania pe biciclete", activitate inclusă în Campania de promovare "Europa pentru noi, noi pentru Europa".

Liceenii vor împărți pliante și vor promova proiectul european "Fortin pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă".

Caravana pe biciclete va porni la ora 17, de la LTNB, și se va desfășura în Medgidia și pe ruta Medgidia - Satu Nou.

Liceul Teoretic "Nicolae Băcescu" Medgidia s-a înscris în competiția Euroscola 2018 cu o echipă formată din 24 de elevi din clasa a X-a și doi profesori coordonatori, Elena Nechita și Gina Elena Șerban. În cadrul acestei competiții naționale, elevii au ales proiectul cu finanțare europeană "Fortin pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă" și realizează o campanie de promovare a acestuia în perioada 24 mai - 24 octombrie 2018.

"Campania de promovare «Europa pentru noi, noi pentru Europa» urmărește cunoașterea, la nivelul comunității, a valorilor pe care se bazează Uniunea Europeană și întărirea sentimentului existenței unei identități europene, realizarea unei campanii de promovare a unui proiect european de impact pentru comunitatea din zona în care se află unitatea de învățământ, conștientizarea în rândul elevilor a problemelor cu care se confruntă persoanele din comunitățile defavorizate și cultivarea sentimentului de toleranță și respect a diferențelor, creșterea nivelului de implicare activă și de voluntariat a membrilor echipei de proiect, cultivarea în rândul publicului a importanței eliminării stereotipurilor, a prejudecăților și respingerea atitudinilor discriminatorii și dezvoltarea abilităților de comunicare și lucru în echipă a elevilor implicați în proiect", precizează directorul Liceului "Nicolae Bălcescu", prof. Marius Furtună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7359 secunde