Campanie online împotriva fumatului

Luni, 01 Iunie 2020, 21:03
165
Specialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA) s-au alăturat, și anul acesta, Organizației Mondiale a Sănătății în lupta pentru reducerea fumatului în rândul tinerilor.

"Având ca temă Tobacco Exposed, campania globală din acest an își propune să prevină consumul de tutun și nicotină, prin protejarea tinerilor de influența industriei tutunului și prin demontarea miturilor și expunerea tacticilor de manipulare utilizate de această industrie. Astfel, scopul campaniei OMS de anul acesta este să informeze tinerii cu privire la tehnicile folosite de industria tutunului pentru a încuraja dependența de tutun și de produse pe bază de nicotină, în rândul generației actuale și a celei viitoare", au transmis reprezentanții agenției antidrog.

Astfel, specialiștii antidrog atrag atenția că în contextul actual al pandemiei CoV-SARS-2 studiile arată că fumătorii prezintă un risc semnificativ mai mare de a contracta o formă severă de coronavirus", iar țigările electronice cresc riscul de a contracta afecțiuni cardiace și pulmonare. Reamintim că, an de an, Ziua Mondială Fără Tutun este celebrată pe 31 mai. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2749 secunde