Campanie de depistare a tuberculozei

336
Campanie de depistare a tuberculozei - campaniededepistare-1542993680.jpg

Articole de la același autor

Cel puțin 20.000 de persoane vor beneficia de screening al tuberculozei cu ajutorul unei unități medicale mobile, în cadrul campaniei de depistare activă a acestei maladii, parte a proiectului E-DETECT TB.

"Campania de screening activ urmează să acopere aproximativ 20.000 de persoane din categoriile de risc, cu posibilitatea de extindere până la 25.000 de beneficiari. Examinările vor fi realizate cu ajutorul unei unități medicale mobile, dotate cu echipament imagistic și de diagnostic molecular, de către specialiști din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», cu sprijinul Programului național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei din România", au anunțat, zilele trecute, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Caravana E-DETECT TB urmărește depistarea activă a TB în grupurile de populație vulnerabilă, care includ: persoane private de libertate, persoane fără adăpost, populație romă, utilizatori de droguri, populații foarte sărace, cu acces limitat la asistență medicală.

"Am demarat prima campanie de diagnosticare activă a tuberculozei realizate în România. Problematica TB este una complexă, care privește personalul medical implicat, persoanele afectate, autoritățile, dar și comunitatea în ansamblul ei, deoarece vorbim despre o afecțiune cu un puternic impact în sănătatea publică", a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta".

Testările includ examene radiologice și examene de spută. Pacienții depistați cu TB vor intra ulterior într-un program de tratament complet și de monitorizare (inclusiv prin intervenții de creștere a aderenței la tratament), conform recomandărilor naționale referitoare la controlul tuberculozei. La nivelul anului 2016, incidența tuberculozei în România era de cinci ori mai mare decât media UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6634 secunde