Campania „Un dar necesar”, organizată cu ocazia Zilei Autismului

275
Campania „Un dar necesar”, organizată cu ocazia Zilei Autismului - fondziuaautism-1617294578.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, la data de 2 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului. La ora actuală, în România există 30.000 de persoane diagnosticate cu autism, motiv pentru care campania „Un dar necesar” reprezintă modul în care peste o sută de organizaţii din domeniul autismului invită românii să facă daruri de bine, atât de necesare.

Organizatorii campaniei sunt de părere că atenţia, înţelegerea, susţinerea şi acceptarea sunt cele mai de preţ daruri. „«Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse!», este îndemnul sub care Asociaţia Help Autism, alături de organizaţiile din reţeaua RO TSA şi Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), lansează campania «Un dar necesar», cu scopul de a atrage atenţia asupra nevoilor particulare pe care le au persoanele cu autism din România. Clădiri simbol din şase oraşe din ţară vor fi iluminate în albastru - culoarea autismului, pentru a atrage atenţia asupra problematicii la nivel naţional. Grădiniţele şi şcolile ţin ore de lectură pentru a încuraja înţelegerea şi acceptarea colegilor cu autism, iar companiile preiau iluminarea în digital şi organizează acţiuni pentru angajaţi şi clienţi. Este o campanie în care fiecare se poate implica cu un dar - un gest de atenţie, înţelegere, susţinere şi acceptare. Acest gest poate fi o donaţie sau un mesaj de susţinere făcut pentru un copil pe care îl cunoşti, pentru organizaţia locală sau pentru structuri naţionale, poate fi un gest individual sau din partea companiei pe care o reprezinţi”, a declarat Raluca Bogdan, manager comunicare „Help Autism”.

De asemenea, mari artişti ai scenelor naţionale şi internaţionale au ales să îşi folosească vocea pentru a dărui atenţie minţilor diverse, invitând publicul să se bucure de o serie de întâlniri virtuale. Acestea se vor desfăşura sub genericul „Dialogurile sufletului. Alice Năstase Buciuta în dialog cu…”. Totodată, în perioada 2-27 aprilie 2021, de la ora 18.00, publicul se va putea întâlni cu dirijorul Gabriel Bebeşelea, sopranele Laura Tătulescu, Leontina Văduva şi Rodica Vică, tenorul Ştefan Pop, mezzosopranele Roxana Constantinescu şi Andreea Iftimescu, baritonul Vlad Crosman, violoniştii Remus Azoiţei, Clara Cernat şi Vlad Maistorovici etc. Toate aceste întâlniri virtuale vor prilejui publicului privitor nu doar bucuria reîntâlnirii cu unii dintre cei mai talentaţi muzicieni, ci şi posibilitatea de a susţine copiii şi adolescenţii cu autism prin donaţii în platforma „Galanton”.

În plus, organizaţiile iniţiatoare deschid invitaţia către fiecare de a oferi cele mai de preţ daruri persoanelor cu autism, pentru a marca împreună Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului pe tot parcursul lunii aprilie. Doritorii pot prelua rama „Un dar necesar” peste poza de profil din Facebook sau stickerul pe Instagram Stories, iar filtrul web permite companiilor să-şi ilumineze simbolic site-ul.

În România, ONG-urile estimează că trăiesc peste 30.000 de persoane cu tulburare de spectru autist (TSA), deşi doar jumătate sunt în evidenţa statului, dintre care 13.905 sunt copii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3079 secunde