€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Campania ITM pe litoral: sute de patroni verificați, amenzi și 100 de muncitori la negru

Ştire online publicată Marţi, 05 Septembrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a încheiat controalele pe litoral. Scopul acestor verificări a fost identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, reprezentanții Serviciului Control Relații de Muncă au verificat în acest sezon estival 722 de agenți economici, iar suma amenzilor aplicate se ridică la 442.000 lei. În același interval, au fost dispuse un număr de 451 de măsuri cu termen de remediere a deficiențelor descoperite.

De asemenea, au fost depistate o sută de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date REVISAL.

În același timp, au fost înaintate șapte sesizări către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, din care trei propuneri de cercetare penală, pentru angajatori unde au fost depistate mai mult de cinci persoane cu muncă nedeclarată.

În plus, alți patru patroni au fost trași la răspundere pentru că nu au respectat regimul de lucru al minorilor. Dintre neconformitățile depistate amintim neevidențierea reală a orelor de lucru prestate de salariați, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind timpul de muncă și de odihnă, munca suplimentară și munca de noapte, neacordarea drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul de muncă și neîndeplinirea măsurilor dispuse cu ocazia altor controale.

La rândul lor, inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat alți 189 de angajatori, cu un număr de 5.147 de salariați. Pentru aceștia au fost dispuse 399 de măsuri de remediere a neconformităților constatate și două amenzi contravenționale în valoare de 9.000 lei. De data aceasta, neconformitățile depistate fac referire la trusele sanitare incomplete, lipsa programului de instruire și testare, nepurtarea echipamentului individual de protecție. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7497 secunde