Căminul pentru Persoane Vârstnice, la ceas aniversar. În ce an a fost construit

546
Căminul pentru Persoane Vârstnice,  la ceas aniversar. În ce an a fost construit - caminuldebatrani2-1527088202.jpg

Articole de la același autor

Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța sunt niște răsfățați, zilele acestea. Conducerea instituției, în colaborare cu filiala județeană a Crucii Roșii, a decis să le aducă un zâmbet pe buze persoanelor de vârsta a treia și va organiza vineri, 25 mai, începând cu ora 14.00, un spectacol aniversar cu ocazia împlinirii a 41 de ani de la înființare.

Manifestarea se va desfășura chiar în curtea căminului, din strada Unirii nr.104, acolo unde sunt invitați să participe toți vârstnicii beneficiari ai serviciilor SPAS. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) din Constanța, Mihaela Scutariu, programul artistic va fi unul diversificat, cu muzică populară și ușoară românească, grecească și armânească. Așa că, seniorii vor avea ocazia să fredoneze o mulțime de cântece pe care le cunosc încă din tinerețe, să facă doi-trei pași de dans, dar mai ales să zâmbească și să se simtă bine.

Printre interpreții care vor cânta se numără Liliana Cornilă, Rodica Rodion, Ionela Maricaș, Nicoleta Rodica Stoian, Gabriela Nistorescu, Nicu Atanase și Nick Diamond. De asemenea, va fi prezent și ansamblul de dansuri grecești "Astras".

La final, toți beneficiarii căminului vor primi mici daruri și vor putea savura diferite produse de patiserie și cofetărie.

Căminul pentru persoane vârstnice Constanța și-a început activitatea ca serviciu de asistență socială în anul 1977. Din acel moment, i-au trecut pragul mii de bătrânei, iar fiecare dintre ei are câte o poveste interesantă în spate. Pentru a beneficia de cele mai bune condiții, aici s-au făcut, de curând, investiții importante. Ca urmare, toate camerele, cabinetele și sala de mese au fost renovate și mobilate, iar cabinetele medicale au fost dotate cu aparatură nouă. În plus, în toate camerele se va monta, curând, un sistem nou de interfonie.

În prezent, capacitatea maximă a căminului este de 270 de beneficiari, acesta oferind condiții optime pentru satisfacerea nevoilor persoanelor vârstnice. Și pentru că se auzea că este foarte greu să prinzi un loc la cămin, reprezentanții instituției îi asigură pe cei interesați că au locuri libere în cămin.

Astfel, cei interesați trebuie să știe că aici vor avea asigurate, în primul rând, condițiile necesare de cazare și hrană. Mai mult decât atât, căminul dispune de o sală de mese și în funcție de afecțiunile vârstnicilor se stabilește un meniu specific în baza recomandărilor și respectând valorile nutriționale stabilite de către medicul nutriționist al centrului. În situații deosebite, servirea mesei se poate face și în camera persoanei asistate. În plus, pentru că au o vârstă, ei beneficiază tot timpul de asistență medico-socială (fizioterapie, EKG, stomatologie, infirmerie, geriatru, psihiatru, cardiolog). Așa cum era de așteptat, aici există și un preot care oficiază săptămânal slujbe religioase și asigură satisfacerea nevoilor spirituale ale bătrânilor.

Pentru timpul liber, instituția le oferă beneficiarilor posibilitatea de a organiza diferite concursuri de table, șah și nu numai. În același timp, bătrânilor le sunt încurajate activitățile intelectuale, ei având la dispoziție chiar o bibliotecă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Social : Ce pensii au bătrânii constănțeni
Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Care e cea mai mare greșeală a unui văduv
Pagina a fost generata in 0.3165 secunde