Călin Popescu Tăriceanu, decizie de ultima oră în privința candidaturi la prezidențiale

Ştire online publicată Marţi, 22 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Partidul lui Tăriceanu a luat o decizie în privința alegerilor prezidențiale. Surse politice la nivel înalt citate de România TV spun că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este hotărît să candideze la alegerile prezidențiale, indiferent dacă va fi sau nu susținut și de PSD.

Informația privind candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la viitoarele alegeri prezidențiale vine în contextul întâlnirilor pe care liderul ALDE l-ar fi avut în ultima perioadă cu președintele Klaus Iohannis. Presa centrală a scris în ultimele zile că Iohannis s-a întâlnit și a negociat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, de trei ori. Discuțiile au avut loc pe lângă întâlnirile pe care șeful statului le are periodic cu reprezentanții Opoziției pentru a stabili strategia împotriva PSD în acest an electoral.

Sursa citată precizează că președintele Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu au explorat mai multe scenarii, dar deocamdată nu au ajuns la un acord. Tăriceanu ar fi propus o rupere a coaliției de guvernare în preajma alegerilor prezidențiale, cu scopul de a-și ține oamenii la guvernare pentru ca aceștia să adune fonduri pentru alegeri.

În schimb, Klaus Iohannis forțează o rupere a coaliției înainte de alegerile europarlamentare și formarea unui nou Guvern, a scris presa, scrie romaniatv.net

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7022 secunde