CALCULATOR SALARII. Vedeți AICI cât va fi salariul dumneavoastră după trecerea contribuțiilor la angajat și adoptarea scăderii impozitului la 10%

7439
CALCULATOR SALARII. Vedeți AICI cât va fi salariul dumneavoastră după trecerea contribuțiilor la angajat și adoptarea scăderii impozitului la 10% - deschimbat-1510145761.jpg

Articole recomandate

Vedeți MAI JOS calculatorul de salarii. Introduceți brut-ul în prima coloană și vedeți cum se schimbă salariul dumneavoastră după revoluția fiscală 
Companiile încep să calculeze care este impactul schimbărilor fiscale anunțate de PSD, pe care guvernul urmează să le adopte astăzi prin Ordonanță de Urgență, în ceea ce privește impozitarea salariilor și trecerea contribuțiilor de la companie la angajat. ZF a prezentat luni cele patru scenarii posibile bazate pe informațiile disponbiile până la acel moment și pe calculele Terapia Cluj, pentru un salariu brut 4.000 de lei, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. 


Momentan, potrivit declarațiilor ministrului de Finanțe Ionuț Mișa, reducerea impozitului pe profit la 10%, și o taxă de solidaritate de 2,25%, alături de trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat ar fi o certitudine. Măsurile ar urma să fie adoptate de Guvern fără dezbatere parlamentară, direct prin Ordonanță de Urgență, ceea ce a dus la prăbușirea leului ieri marți seară și miercuri dimineață. Cursul valutar interbancar a depășit astăzi pragul de 4,63 lei pentru un euro.

În prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primește un salariu net de 2.806 lei. Cât trebuie să plătească o companie în plus și cât câștigă sau pierde un angajat după schimbările fiscale, în baza noilor calcule ale Terapia Cluj?


Cele trei scenarii posibile pentru salariați și angajatori după trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului: (UPDATE) 


1. Primul scenariu, este transferul de contribuții sociale de 35%, scăderea impozitului pe venit la 10% și aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar păstrarea salariului net pentru angajat. În acest scenariu salariul brut ar crește la 4,796 lei.

2. Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru salariați, și anume transferul de contribuții sociale în sarcina angajatului cu un impozitul pe venit redus la 10%, plus o taxă de solidaritate de 2,25%, dar salariul brut rămas neschimbat. În acest scenariu, salariul net scade pentru angajat la 2,340 lei, adică 466 de lei care dispar dintr-un foc din portofelul angajatului.

3. Al treilea scenariu este de transfer al contribuțiilor sociale în sarcina angajatului, alături de reducerea impozitului pe venit la 10%, alături de introducerea taxei de solidaritate, dar realizate cu păstrarea costului angajatorului neschimbat. În acest caz, salariul brut ajunge la 4.803 lei, iar salariul net crește la 2,810 lei, o majorare de numai 6 lei. 


sursa: zf.ro
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7056 secunde