Călătoriile cu autobuzele CT Bus, din ce în ce mai simple. Se introduce un nou sistem modern de plată

2165

Articole de la același autor

În curând, constănţenii nu vor mai fi nevoiţi să îşi cumpere bilet de autobuz de la chioşc sau să dea sms, ci vor putea să plătească toate călătoriile cu un sistem modern de taxare, printr-un card ce va putea fi folosit pe orice linie şi chiar între localităţi sau la intrarea la muzee, Acvariu sau Delfinariu.

Compania de transport CT Bus modernizează sistemul de taxare în autobuze. După introducerea plăţii prin sms, va fi implementat sistemul e-ticketing, prin care constănţenii vor putea să-şi achite transportul printr-un card de călătorie, fără contact, sau chiar cu cardul bancar contactless. Practic, călătorul îşi va putea încărca acel card cu un număr nelimitat de titluri de călătorie, iar sistemul va selecţiona întotdeauna soluţia cea mai avantajoasă pentru acesta, atât la emitere, cât şi la validare.



„Acest sistem e-ticketing, unic în România în prezent, vine în mod integrat cu mai multe facilităţi. Permite plata călătoriei cu preţ fix, plata de călătorii multiple, plata călătoriei cu preţ calculat în funcţie de momentul urcării şi cel al coborârii, abonament zilnic, săptămânal sau lunar, în funcţie de consum, card bancar pe post de abonament. În plus, permite încărcarea portofelului electronic MiFare cu maximum 100 de lei, dar şi plata pentru prelungirea abonamentelor în limita a 100 de lei”, a explicat Gheorghe Gigea, reprezentantul companiei Radcom, partenerul CT Bus în implementarea noii tehnologii.

Fără bilete pe hârtie

De altfel, directorul CT Bus, Bogdan Niţă, a mai precizat că nici măcar nu va mai fi nevoie de case de bilete, deoarece punctele de vânzare vor putea fi la orice agent economic echipat cu dispozitive mobile light, telefon sau tabletă, care le permit partenerilor să reîncarce conturile călătorilor fără a fi nevoie de infrastructuri complicate. De asemenea, va exista un portal web pentru călători, care va simplifica procesul de achiziţie pentru călători, unde o persoană va putea gestiona atât contul propriu cât şi conturile membrilor familiei. „În fiecare autobuz va fi montat validatorul e-check cu cititor emv, care va permite validarea rapidă, confortabilă şi în condiţii de securitate a titlurilor de călătorie înregistrate, prin carduri contactless MiFare şi prin carduri bancare contactless Visa şi MasterCard”, a mai spus Bogdan Niţă.



Programul va deveni funcţional în aproximativ şase luni. Într-o primă fază, vor fi înlocuite tichetele de abonament de care beneficiază elevii şi pensionarii, apoi, pe rând, vor fi înlocuite abonamentele achiziţionate de călători şi, ulterior, biletele din hârtie.

Un card universal

„CT Bus aduce tehnologie de ultimă oră, care plasează Constanţa în topul exclusivist al oraşelor smart, asemenea sistemelor din Londra sau Viena, fiind primul oraş din ţară care implementează această tehnologie împreună cu facilităţile plăţilor cu card bancar în regim de tranzit. În Constanţa, îţi vei cumpăra singur, prin orice metodă, călătoria, abonamentul sau serviciul pe care tu ţi-l doreşti. Mai mult, vrem ca pe această infrastructură să construim punţi de legătură cu alte servicii. Visul meu este ca, în viitorul apropiat, să avem acest card cu care să ne ducem la Delfinariu cu copiii, să intrăm la muzeu, să putem să ne închiriem o bicicletă, să ne plătim parcarea, să putem să mergem cu autobuzul, ba chiar să ne putem interconecta cu metroul din Bucureşti, când ne programăm o vizită în Capitală”, a subliniat primarul Decebal Făgădău.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3457 secunde