Campania "Cuget Liber" – "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Câinii maidanezi au început să frecventeze locurile de joacă. "Nici aici nu scăpăm de ei!"

2474
Câinii maidanezi au început să frecventeze locurile de joacă.

Articole de la același autor

În cadrul campaniei "Câinii vagabonzi - emblema Constanței", am arătat în edițiile anterioare că toate cartierele sunt pline de câini maidanezi. Practic, nu există zonă a Constanței în care să nu găsești 3-4 dulăi, iar oamenii sunt speriați ca nu cumva să fie mușcați de vreun animal, și, pe deasupra, acesta să mai fie și turbat.

Mai nou, prezența câinilor a început să se facă simțită tot mai des în preajma locurilor de joacă, iar acest lucru a creat panică în rândul părinților. Situația ne-a fost semnalată de numeroase mămici, care, dorind să petreacă puțin timp cu cei mici la locurile de joacă, au fost nevoite să se retragă, de teamă ca nu cumva micuții să fie compostați de acești blănoși. "Ieri după-amiază, am fost să fac piața cu fetița mea și, când am ieșit din supermarket, m-am oprit puțin și la locul de joacă. Îmi propusesem să o las pe cea mică să se urce de câteva ori pe tobogan, să se dea câteva minute în leagăne și apoi să ne întoarcem acasă. Când am ajuns acolo, ce să vezi? Doi câini scormoneau prin coșul de gunoi de lângă leagăne și, în momentul în care ne-au văzut, au și început să mârâie, așa că am plecat imediat. Nici aici nu scăpăm de ei! Cum este posibil să vrei să te relaxezi și să dai de ei, până și la un loc de joacă? Dacă maidanezii au acces peste tot, noi ce mai facem cu copilașii? Unde mai mergem?", ne-a mărturisit Ana T., mama unei fetițe în vârstă de șase ani.

Așadar, la joacă sau nu, câinii fără stăpân se plimbă nestingheriți prin centrul orașului, prin cartiere, în vecinătatea locurilor de joacă, și peste tot s-au format adevărate haite. Așa că, dragi constănțeni, să nu vă mire dacă într-o zi veți cădea victime colților maidanezilor. Cât despre copii și părinții acestora, ei au început să se teamă să mai iasă în anumite zone de teama de a nu fi "capsați". Iar dacă mai văd că cei mici mai au în mânuțe și vreo pungă cu ceva de-ale gurii, atunci ei se apropie și mai mult. "Deseori, copiilor le-a fost «furată» mâncarea din mână de către câini și au început să plângă. Nu numai că cei mici s-au speriat foarte tare, dar le-a fost frică, pentru că unii câini au și o statură impozantă", a adăugat un alt părinte.

XXX

În edițiile următoare, vom prezenta relatări ale constănțenilor, din diverse zone ale municipiului. De altfel, cetățenii sunt așteptați să împărtășească experiențele prin care au trecut, pe adresa redacției, [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2809 secunde