Cabinet de endoscopie în Spitalul Municipal Medgidia

1087
Pacienții din cadrul Spitalului Municipal Medgidia erau nevoiți, până de curând, să facă un drum de aproximativ o oră până la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța sau chiar până în Capitală pentru efectuarea procedurilor de investigare pentru depistarea afecțiunilor de la nivelul esofagului, stomacului și intestinului subțire.
Dar pentru că drumurile, programarea pentru o perioadă mai mult sau mai puțin îndelungată și statul la coadă constituie un disconfort evident pentru bolnavi, la nivelul spitalului din Medgidia a fost deschis un cabinet de endoscopie digestivă. "Deocamdată sunt investigați doar pacienții din cadrul spitalului, dar sperăm ca în maxim două săptămâni să inaugurăm cabinetul, iar atunci vor putea fi programați și bolnavii din afara unității medicale", ne-a declarat dr. Stere Bușu, managerul spitalului din Medgidia.
Investiția se ridică la peste 300.000 de lei, cea mai mare parte a fondurilor fiind destinate achiziționării aparatului endoscopic.
Cabinetul este amplasat la etajul întâi al unității, în imediata vecinătate a Secției de Chirurgie și este deservit de doi medici. Conducerea spitalului speră să inaugureze cabinetul la începutul lunii aprilie. De precizat că endoscopia este utilizată pentru depistarea ulcerațiilor, inflamațiilor, tumorilor, infecțiilor și sângerărilor de la nivelul tractului digestiv superior.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.908 secunde