Târg de produse tradiționale, la Constanța

Bunătăți naturale, fără aditivi, pe mesele constănțenilor

3780
4
Bunătăți naturale, fără aditivi, pe mesele constănțenilor - fondbunatatinaturale2-1504626408.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii se pot bucura de fel și fel de bunătăți naturale, fără conservanți sau aditivi, specific dobrogene, dar și specifice altor zone ale țării, în perioada 8-10 septembrie, la Constanța, unde se va desfășura prima ediție a Târgului Național

de Produse Tradiționale.

În cadrul târgului, vor participa producători, membri ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, din București și din județele Alba, Arad, Sibiu, Maramureș, Bihor, Suceava, Hunedoara, Vâlcea, Bistrița, Dolj, Sălaj, Argeș, Satu Mare, alături de producători dobrogeni, din județele Tulcea și Constanța.

"Obiectivele Târgului Național de Produse Tradiționale sunt: promovarea conceptului de produs tradițional, în special pentru consumatori; protejarea produselor tradiționale și a producătorilor tradiționali; promovarea acestora pe piața comunitară; schimburi tradiționale culinare; promovarea Dobrogei și a județului Constanța; promovarea produselor locale/dobrogene; promovarea destinației; vizibilitatea și promovarea Universității «Ovidius» Constanța și a Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole din Constanța", au declarat organizatorii.

Aceștia își propun ca, în cadrul târgului, să identifice potențiali producători dobrogeni care, pe viitor, să fie îndrumați, consiliați, pentru obținerea atestatelor de produse tradiționale, autorizarea și înregistrarea lor la nivel european și ale căror produse vor fi promovate și vândute pe platforme locale, naționale și europene.

Cozonaci, mezeluri și țuică fără substanțe chimice

Producătorii ce vor fi prezenți la Târgul Național de Produse Tradiționale Constanța vor prezenta diverse produse tradiționale atestate, ce acoperă o gamă largă de produse alimentare: produse din carne (mezeluri tradiționale, specifice fiecărei regiuni a țării), brânzeturi proaspete și maturate derivate din lapte; miere și produse apicole; dulcețuri, gemuri, siropuri; diferite sortimente de zacuscă; pâine de casă, prăjituri, cozonaci și plăcinte; pește și derivate ale acestui produs; băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiție în domeniu, sortimente de palincă, horincă sau țuică.

Prima ediție a evenimentului se va desfășura pe platforma Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea "Ovidius", zona Campusului universitar.

v v v

Târgul Național de Produse Tradiționale va încadra și conferința inițiată de președintele Inomar Cluster, Stănică Enache, "Rolul produselor tradiționale în promovarea destinației", susținută de reprezentanți ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale și invitați reprezentativi din Dobrogea.

Evenimentul este organizat de Inomar Cluster și Asociația Țăranii Dobrogeni, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius", Federația Națională a Producătorilor de Produse Tradiționale, Primăria Ovidiu și Moesis by Angelo.

Comentează știrea

Dan
6 septembrie 2017
Minciuni

Ori de cate ori am participat la asa zisele targuri cu bunatati naturale, in proportie de 80% dintre produsele de la raft erau chimicale cum gasesti in marile lanturi de magazine. Smecheri care profita de ocazie si se strecoara in targurile astea pentru a prosti oamenii. Incercati sa nu va lasati pacaliti, se cunosc foarte bine otravurile.

Alin
6 septembrie 2017
Haha

Marfa de la Metro, Selgros la preturi triple...nu exista bunatati naturale in comert, sa fim seriosi

Kent
6 septembrie 2017
vrajeala

Voi chiar credeti ca toti suntem prosti? Asta este chiar nesimtire maxima! Care produse naturale? Nici macar sunca nu este naturala. Soricul ala fiert, umflat cu apa si cu urme de la masina de jupuit arata natural pentru voi? Ticalosii au distrus tara si pe adevaratii producatori! Exact cum a zis si Alin, toate produsele sunt contrafacute, cu iz de Auchan sau Metro. Cred ca ne trebuie o Revolutie adevarata, nu ca aia din "89 unde au murit oamenii degeaba...

DODO
6 septembrie 2017
poate da ,poate nu

Ca sint sau nu ,,originale,, nu discutam ,vreau sa spun ca astea numai sanatoase nu sint :grasimi, afumaturi , zahar etc chiar fara E tot nu sint pe placul ficatului Bucataria autohtona pune gustul inaintea sanatatii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9341 secunde