"Bugetul Ministerului Lucrărilor Publice - cu 66% mai mic decât cel real; e de necrezut"

158

Articole recomandate

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a criticat joi modul în care a fost gândit de fosta guvernare bugetul ministerului, scrie Agerpres.

"Am stat de vorbă cu Direcția de buget și am constatat că anul 2019 a adus ministerului, MDRAP sau cum s-a numit, un buget total greșit. Astăzi mai avem un necesar de 66% de finanțare, comparativ cu ce s-a prognozat și ce s-a prevăzut în bugetul inițial. Un buget greșit cu 66% este o realizare a fostului Guvern, este de necrezut că s-a gândit și s-a conceput așa ceva pentru acest minister. Noi vom face toate eforturile pentru ca UAT-urile, antreprenorii, să poată primi sumele necesare pentru a-și achita facturile și obligațiile față de parteneri pe contractele efectuate. Ministerul trebuie să se țină de contractele semnate, avem nevoie de o altă relație cu mediul de afaceri", a spus Ion Ștefan, la preluarea mandatului.

El a adăugat că cea mai mare neregulă pe care a găsit-o în minister este cea legată de buget, adică faptul că a fost proiectat un buget cu 66% mai mic decât "cel real".

Ministrul Lucrărilor Publice a menționat că una dintre prioritățile sale este realizarea conectării gospodăriilor țărănești la rețeaua de gaze românești.

"În aceste prime două zile de când sunt în minister am efectuat plăților către UAT-uri în vederea achitării facturilor emise de constructori, am transparentizat, prin publicare pe site, toate plățile efectuate de către minister. Aceste plăți vor fi afișate zilnic pe site-ul ministerului, începând de astăzi. (...) Chiar azi voi cere modificarea planului de audit în vederea realizării unui control riguros al implementării programelor și voi publica și raportul Curții de Conturi, finalizat la minister în luna octombrie, pentru ca cetățenii să cunoască în detaliu activitatea ministerului", a declarat el.

Acesta a menționat că trebuie luate toate măsurile pentru evitarea dezangajării fondurilor europene și pentru soluționarea situațiilor care fac obiectul procedurilor de punere în întârziere sau de infringement. Potrivit acestuia, un obiectiv major al său este eliminarea dezangajării fondurilor europene în valoare de 306 milioane de euro până la sfârșitul anului.

"Angajații ministerului vor găsi un sprijin în mine atâta timp cât prioritatea lor numărul 1 va fi munca în folosul cetățenilor plătitori de taxe. Funcționarii care dau dovadă de implicare, eficiență, competență nu trebuie să se teamă, în schimb cei care au fost înșurubați în structurile ministerului prin sistemul 'PCR' - pile, cunoștințe și relații sunt invitați să își găsească locuri de muncă în altă parte", a arătat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9112 secunde