€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Bugetarii se tem că nu le vor mai crește salariile. "Solicităm renunțarea la transferul contribuțiilor"

Ştire online publicată Sâmbătă, 04 Noiembrie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
În baza seriilor de analize efectuate asupra impactului legii salarizării, Federația „Solidaritatea Sanitară” afirmă public că salariații din sectorul bugetar sunt principalele victime ale manipulării politice numită „transferul contribuțiilor”.

Reprezentanții federației subliniază că dovada cea mai simplă o constituie faptul că mutarea contribuțiilor va anula creșterea salariilor bugetarilor cu 25%, transformând-o într-o „mare scamatorie politică”, scopul acesteia fiind constituit de dorința de a genera iluzia respectării programului de guvernare.

„Transferul contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului înseamnă, de fapt, adoptarea a două măsuri ce constituie exact inversul promisiunilor electorale, vândute prin intermediul programului de guvernare: modificarea definiției salariului de bază și creșterea impozitării generale asupra salariului. Falsificarea politică a noțiunii de salariu nu poate fi prezentată ca o creștere salarială. Indiferent de acuzațiile unora dintre politicieni, majoritatea salariaților sunt mai competenți în calcule matematice decât ei. Considerăm greu de înțeles tăcerea complice a multora dintre federațiile din sectorul bugetar în fața acestei manevre politice care afectează interesele tuturor bugetarilor. O grevă generală a sectorului bugetar este sancțiunea firească ce ar trebui aplicată politicienilor aflați la guvernare, care încearcă impunerea acestei agende fiscale, ce intră în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-au asumat față de salariați”, a explicat Nicolae Manea, președinte Sanitas Constanța.

Reprezentanții Sanitas solicită fie o creștere reală a salariilor bugetarilor cu 25%, fie recunoașterea incapacității de a onora o promisiune electorală fără acoperire (cu consecință politică firească). În ambele cazuri este necesară renunțarea la transferul contribuțiilor.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6047 secunde