Video Broască țestoasă uriașă, unică în România, descoperită pe plaja din Vadu

512
Broască țestoasă uriașă,  unică în România,  descoperită pe plaja din Vadu - broscutatestoasa-1473179021.jpg

Articole de la același autor

Descoperire impresionantă la malul Mării Negre! Pe plaja sălbatică din Vadu a fost identificată o broască țestoasă uriașă, un exemplar unic în România, ce face parte din specia Caretta. Vietatea a fost dusă la Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii (CMSN), unde a fost consultată de specialiști.


Țestoasa capturată de pescarii din Vadu este din specia Caretta-Caretta și, potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook de directorul Delfinariului din Constanța, Adrian Bâlbă, vietatea provine cel mai probabil din Grecia, mai exact din Marea Egee: "Pare să fie băiat din specia Caretta Caretta, ajuns accidental la noi în zona Vadu - prima atestare documentară la noi. Apele calde au păcălit-o, nu se poate adapta, are nevoie de ape calde și fund pietros sau de corali. O îngrijim și încercăm să o ducem în zona de baștină - apele Mării Egee.", susține Adrian Bîlbă.


Exemplarul a fost dus cu grijă la Delfinariul din Constanța, acolo unde i s-au creat condițiile optime de supraviețuire. Între timp, se caută soluții pentru ca broasca să ajungă înapoi, în apele de unde a emigrat:


"Animalele provenite din natură trebuie relocate. Important e ca aceasta să se facă respectând biologia lor. Noi asta intenționăm", a răspuns Adrian Bîlbă unei întrebări ce făcea referire la crearea unui habitat în microrezervația de la Delfinariu.


Se caută "naș de botez"


Pe pagina de Facebook a Delfinariului, constănțenii sunt invitați să propună nume pentru țestoasă.
"Ce nume să îi punem? Este un mascul. Așteptăm printr-un comentariu un nume de la voi. Cu cât mai multe nume cu atât mai bine, să avem de unde alege! Spor la inspirație!!", este apelul reprezentanților Delfinariului. 


Mobilizarea în acest sens este una exemplară, astfel că printre numele vehiculate se numără: Happy, Leonardo, Lucky, Kenzo, Frog, Teddy, Franklin, Ninja, Roco, Toto, Brock, Silence, Freddy, Toby, Bass, Tolstoi, Abby, Willy și lista încă rămâne deschisă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Eveniment inedit la Delfinariu
Pagina a fost generata in 0.6012 secunde