"Bombele" din desaga lui Moș Crăciun. Magazinele, pline cu jucării extrem de periculoase pentru copii

493
1

Articole de la același autor

Jucăriile sunt cele mai căutate produse în perioada aceasta, iar oferta este impresionantă. De aceea, Asociația Pro Consumatori ne oferă câteva sfaturi de care ar trebui să ținem cont în momentul în care achiziționăm jucării, astfel încât sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol.


Ca totul să fie în regulă și copiii să se poată bucura de darurile Moșului, atunci când alegeți o jucărie, asigurați-vă că ați citit toate etichetele de pe ea. Fiți conștienți de vârsta copilului și de recomandările de siguranță făcute de către producător. Nu cumpărați jucării care nu au marcajul CE pe produsul propriu-zis sau pe ambalaj. Cu toate că marcajul CE nu este un mod de diferențiere a pro-duselor de către consumatori, el este un angajament din partea producătorului că produsul respectă cerințele aplicabile în materie de securitate impuse la nivel de UE, ele fiind cele mai stricte din lume. Marcajul CE arată că în procesul de fabricație au fost respectate standardele europene armonizate.


Urmați cu atenție instrucțiunile de folosire


Întotdeauna cumpărați jucării de la comercianții cu amănuntul cunoscuți și de la puncte de vânzare online de încredere. Comercianții cu amănuntul cunoscuți au grijă de produsele pe care le vând și de obicei acceptă să primească înapoi produsele necorespunzătoare. Atenție, există și comercianți care nu țin seama de cerințele de siguranță ale produselor pe care le vând și pot să ofere spre vânzare jucării contrafăcute. O atenție deosebită trebuie acordată jucăriilor achiziționate online, jucăriilor primite de copii sub formă de cadouri și jucăriilor cumpărate la mâna a doua.


Consultați site-ul de alerte - RAPEX


Nu ezitați să consultați site-ul de transmitere a alertelor privind produsele neconforme, RAPEX, la adresa: chttp://ec.europa.eu/consumers/safety/rapex/. Acest site oferă detalii cu privire la produsele periculoase retrase de pe piață, din țara dumneavoastră, inclusiv jucării.


Iată câteva exemple de jucării neconforme și periculoase care au fost retrase recent de pe piață: aparat de produs baloane de săpun, produs în Olanda, care prezenta risc microbiologic, dragon de pluș din Letonia, care avea risc chimic, sau puzzle din lemn, din Spania, ce îi putea răni pe copii.


"Achiziționarea de jucării sigure pentru copii este extrem de importantă, mai ales în cazul în care copiii au vârste diferite. Asigurați-vă că jucăriile nu au sfori sau alte materiale cu ajutorul cărora copilul se poate strangula sau sufoca. Jucăriile nu trebuie să aibă colțuri ascuțite sau tăioase. Jucăriile care au piese mai mici de 7cm x 7cm sunt un real pericol pentru copiii mai mici de patru ani, deoarece pot fi înghițite. Jucăriile care operează cu baterii trebuie să fie ținute în locuri sigure și oferite spre joacă copiilor doar sub supravegherea adulților. Nu folosiți baterii diferite față de cele menționate în prospectul jucăriei și citiți cu mare atenție instrucțiunile de folosire înainte de a oferi copilului jucăria", ne sfătuiește conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC.


Comentează știrea

adminpedia
6 decembrie 2016
com

Super reduceri de Mos Nicolae, doar astazi in Agentia Adminpedia - 20% reducere la toate bilete de avion Blue Air. Vezi mai multe aici: http://www.pe-drumuri.ro/20-reducere-la-bilete-de-avion-blue-air/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4266 secunde