Bogdan Despescu: De la preluarea mandatului actualei conduceri a MAI au fost destructurate 11 grupări specializate în cazuri de agresiune sexuală

99
Bogdan Despescu: De la preluarea mandatului actualei conduceri a MAI au fost destructurate 11 grupări specializate în cazuri de agresiune sexuală - id131872inquamphotosgeorgecalin-1593164386.jpg

Articole recomandate

Chestor șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunțat vineri că de la preluarea mandatului actualei conduceri a Ministerului Afacerilor Interne au fost destructurate 11 grupări organizate specializate în cazuri de agresiune sexuală și de exploatare prin muncă, fiind reținute 79 de persoane, conform Agerpres.


"Încă de la începutul mandatului actualei echipe de conducere a Ministerului am manifestat o preocupare constantă pentru combaterea traficului de persoane. (...) Structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat, împreună cu procurorii DIICOT și în cazuri proprii de urmărire penală, peste 50 de acțiuni operative, dintre care 24 de mare amploare. Au fost destructurate 11 grupări organizate, fiind reținute 79 de persoane. Aceste cazuri au indus documentări complexe care au avut ca rezultat destructurarea unor rețele specializate atât în cazuri de agresiune sexuală, cât și de exploatare prin muncă. Astfel de acțiuni vor continua cu o intensitate și mai mare", a afirmat Despescu într-o declarație de presă comună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și procurorul general, Gabriela Scutea.


El a spus că, pentru creșterea capacității de ripostă împotriva infractorilor care fac trafic de persoane, ministerul a ajuns la un acord cu partenerii din Statele Unite ale Americii pentru sprijin din punct de vedere tehnic în vederea identificării acestor tipuri de infracțiuni.


"De asemenea, de la începutul anului și până în prezent, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a desfășurat 13 campanii de prevenire. În cadrul acestor campanii au fost derulate peste 1.000 de activități informatice cu caracter preventiv, care au totalizat aproximativ 65.000 beneficiari. De asemenea, postările cu mesaje anti-trafic și recomandări utile realizate pe pagina de Facebook a Agenției au înregistrat un impact de peste 1, 5 milioane de persoane", a mai spus Despescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4241 secunde