Blocurile turn îngroapă cartierul Palazu Mare. "Puneți-vă în situația noastră!"

2814
Blocurile turn îngroapă cartierul Palazu Mare.

Articole de la același autor

În urmă cu câteva luni, o constănțeancă din cartierul Palazu Mare ne trecea pragul redacției povestindu-ne cum, pe strada Eugen Lovinescu, unde are proprietatea și unde sunt numai case, urmează să fie construit un bloc. Locatarii zonei s-au revoltat că se permit construcții atât de înalte pe străduțe înguste, unde de-abia încap cei care deja locuiesc acolo.
În cursul zilei de ieri, un alt grup de constănțeni locuitori ai cartierului Palazu Mare ne-a transmis o adresă în care își exprimau îngrijorarea că pe strada Lucian Blaga, o zonă doar cu case, va fi ridicat un bloc cu zece etaje. Oamenii au redactat o scrisoare deschisă către prefectul Dumitru Jeacă, primarul Decebal Făgădău, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, și ceilalți consilieri locali, solicitându-le tuturor să le facă o vizită în cartier și să vadă la fața locului situația existentă.


"În conformitate cu prevederile legale actuale pe care le supunem spre analiză în ceea ce privește elaborarea planului urbanistic de detaliu pentru imobilul D+P+10 etaje, locuințe colective, Palazu Mare, strada Lucian Blaga nr. 15, municipiul Constanța, supus dezbaterii publice și care este în contradicție cu proiectul depus inițial și care era de imobil D+P+8 etaje, un grup de locuitori ai zonei aflate în vecinătatea imediată a imobilului sus menționat vă facem cunoscute observațiile noastre. Prin construcția acestui imobil cu înălțimea de 34,70 metri ne va fi îngrădit dreptul la intimitate în locuințe, ceea ce contravine prevederilor Constituției României, capitolul II, art. 26, (1), cât și Codului Civil Art. 58 (1) privind dreptul la intimitate. Dorim să cunoaștem motivul pentru care se aprobă construcția imobilului cu D+P+10 etaje, cu înălțimea de 34,70 metri, la o distanță de doi metri de gardul proprietății unora dintre vecini ținând cont de faptul că suprafața de 1.994 de metri pătrați aferentă construcției poate avea o înălțime suficientă care să asigure o distanță corectă și legală față de proprietățile noastre", se arată în scrisoarea constănțenilor.


PUZ-uri modificate pentru investitorii imobiliari


Oamenilor le este teamă că, odată cu noua construcție, vor avea probleme și cu utilitățile, așa cum se întâmplă în celelalte cartiere noi ale municipiului, rețelele fiind gândite pentru Planuri Urbanistice Zonale cu case și vile, nicidecum cu blocuri turn. "Prin aprobarea unor astfel de construcții colective (blocuri) nu faceți decât să stricați imaginea zonei și respectiv a orașului ce avea în zona noastră PUZ-ul în conformitate cu prevederile aferente construcțiilor individuale D+P+1 și care a fost refăcut în anul 2011 fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei. Ținem să vă reamintim că toate utilitățile zonei au fost dimensionate pe structura PUZ-ului și, în atare situație, întâmpinăm probleme cu tot ce înseamnă utilități, apă, canalizare, energie electrică, gaze, ceea ce duce la o suprasolicitare a instalațiilor aferente în situația în care au apărut în zone alte trei construcții colective, un bloc cu opt etaje și două blocuri cu câte patru etaje fiecare", completează semnatarii adresei oficiale.
Aceștia le cer reprezentanților autorităților locale să le facă o vizită, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă în cartier. "Rugămintea noastră se poate rezuma și la o scurtă viziză a dumneavoastră în zonă pentru a vă elucida mai bine asupra situației reale din teren și pentru a vă edifica asupra impactului negativ privind circulația auto în zona datorată acestei construcții ce va avea un număr de aproximativ 62 de apartamente și un număr estimativ de 80 de locuri de parcare, accesul lor fiind obligat să se efectueze prin strada Dumbrăveni iar ieșirea prin strada Lucian Blaga, stradă cu o lățime de doar 3,16 metri, ceea ce va conduce la un trafic infernal în zonă. În speranța ca această rugăminte a noastră va avea un efect asupra calităților intelectuale și morale ale dumneavoastră, vă rugăm să luați la cunoștință faptul ca în situația noastră se mai află alte zece familii din zona imediată plus a 50 de persoane aflate în zona a căror viață se va schimba radical prin apariția acestei construcții. Rugămintea noastră la dumneavoastră este de a analiza toate aspectele sesizate de noi, punându-vă în situația noastră familială, a copiilor noștri ce vor fi afectați de vecinătatea acestui imobil foarte mare și cu locuitori numeroși. Nu este firesc să ne privească în curte un număr foarte mare de persoane care vor locui în acest imobil în contextul în care noi am construit aceste case tocmai pentru a avea confort și intimitate știind că în această zonă vor fi construite doar case cu nivel P+1, conform PUZ inițial, și că acesta nu poate fi schimbat la bunul plac al unui sau al altuia. Ne adresăm dumneavoastră, aleșilor noștri locali, să ne reprezentați cu corectitudine în aceste situații și să ne sprijiniți așa cum noi v-am sprijinit și vă vom sprijini la alegerile ce vor urma. În încheiere dorim să fim înțeleși că nu ne opunem modernizării cartierului în care locuim dar nu în felul neprofesionist în care se construiește în acest moment", semnează Grupul familiilor afectate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0354 secunde